28.10.2014

Gebelikte 7. Hafta | Kalp Atışı ve Testler

Günaydın güzellikler J

Geçen yazımda bahsetmiştim, cumartesi minikcanın kalp atışlarını duymak için randevumuz var diye. Allah’a şükür duyduk minik kalbi dakikada 128 kez atıyordu. Genel kontrolde de her şey yerindeydi.


Ultrason için mesane dolu gitmek gerektiğinden su içmeyi abartmış olmalıyım ki benden önce randevusu olan teyzeden ondan önce girmem için ricada bulunduk yoksa hastanenin ortasına bırakacaktım J İzin verdi sağ olsun bizde minikcanı hem gördük hem duyduk J

Gebelikte 7. Hafta | Kalp Atışı ve Testler
Görsel buradan alındı.

24.10.2014

Hamilelikte İlk 3 Aylık Dönem Yapılması ve Yapılmaması Gerekenler

Merhaba,

Şuradaki yazımda bahsettiğim gibi ilk ultrason muayenesi esnasında doktorumuzun yeme içme alışkanlıkları hakkında ufak bilgiler verdiğini söylemiştim. İşte bu yazıda Hamilelikte İlk 3 Aylık Dönem Yapılması ve Yapılmaması Gerekenler nelermiş onları aktarmaya çalıştım.

Evet. Nedir peki bu bilgiler?
Hamilelikte İlk 3 Aylık Dönem Yapılması ve Yapılmaması Gerekenler
Görsel buradan alındı

22.10.2014

Hamile Kalmadan Özel Sigorta Seçimi

Merhaba,
Bebek yapmaya karar vermeden önce yapılmasını önerdiğim şeylerden biri özel sigorta.
Özel sigorta seçimi yaparken aklımızın karışması olası. Çünkü birçok sigorta firması ve bunların da bir çok alternatif planı oluyor.
Bizde birkaç araştırma yapıp en son Koç Allianz’da karar kıldık. Aklımda hepsi kalmadı sadece Mapfre Sigorta’yı hatırlıyorum.

karar vermek
Görsel buradan alındı.

20.10.2014

Biz 6 Haftalık Olduk

Biz daha çok küçüğüz ablalar ağabeyler J

Bugün 6 hafta 2 günlüğüz.

Doktor ve hastanemizi seçtik. Allah nasip ederse Hisar Int. Hastanesinde Doktor İrem Hanım’la devam edeceğiz bu yolculuğumuza.
Yolculuğumuz aksilikler olmadığı sürece yaklaşık 7,5 - 8 ay daha sürecek J
Hastane ve doktor seçimi sanırım bu sürecin en zorlayıcı kısımlarından, bir doktor için; bazı hastalarca güzel övgüler, bazı hastalar tarafından da kötü eleştiriler yapılması oldukça sık rastladığım bir durum oldu. Karar vermek iyice zorlaştı.
İnce eleyip sık dokudum sonunda kararımı verdim ve geçtiğimiz cumartesi ilk randevumuza gittik.
Görsel buradan alınmıştır.

14.10.2014

Bayram Hediyesi

Tüm arkadaşlarıma kocaman merhaba J

Uzun zamandır her iki bloğuma da giremedim.  Hem bayram tatili hem de aldığım 1 hafta yıllık iznimden dolayı netle çok işim olmadı.
Lafı dolaştırmadan konuya girelim J

2.10.2014

Jinekolojik Muayene Sandalyesi

Merhaba bayanlar J

Bu ay diğer blogumdan takip edenleriniz bilir, tadilat işleri vardı. Bebek olayına fazla zaman ayıramadık L zaten karnımda ağrıyor belli regl geliyor…


Bayramdan sonra annemle beraber kadın doğumcudan randevu aldık. O normal kontrol için bende acaba miyom falan var mı onun için gideceğim. Ancak şu meşhur jinekolojik muayene sandalyesi bende travma yarattı. Çok korkunç değil mi sizce de ?!

Jinekolojik Muayene Sandalyesi
Görsel buradan alındı.