30.06.2015

Yenidoğan Kakası Nasıl Olur?


Hastanede kaldığım 2 gün boyunca İdil’in altını hemşireler aldığı için nasıl kakası olduğu görmemiştim. Eve gelip bebekle birebir ilgilenme zamanı geldiğinde ilk şoku yaşadık. Bebeğin ilk kakası yeşildi ve yapış yapıştı, biraz geç altını değiştirecek olsanız cildine yapışan dışkıyı almak zor oluyordu.

Sonraki birkaç gün içerisinde dışkı rengi yeşilden hardal sarısına döndü ve daha pütürlü bir hal almaya başladı. Sizinde bebeğiniz yukarıdaki sıralamada dışkı yaparsa korkmayın bu çok normalmiş. Doğum sonrası bebek anne karnındayken bağırsaklarına dolan mekonium denilen bir sıvıyla dolu oluyormuş. Doğumdan sonrada dışkının rengi değişiyormuş.
Yenidoğan Kakası Nasıl Olur?
Görsel buradan alındı.

29.06.2015

Yenidoğanla Bir Gün Nasıl Geçer?

Bebekle bir günümüz nasıl geçiyor haydi bakalım…

Yenidoğanla Bir Gün Nasıl Geçer
Günümüze sabah saatlerinde 6 gibi başlıyoruz! Evet evet 6 bildiğiniz sabah 6 :) bu esnada memişlerde süt oluyorsa memiş, yoksa sağıp dolaba koyduğum süt varsa o, o da yoksa Similac hazır mama ile karnımızı doyuruyoruz. Bu esnada mamayı kim verdiyse gaz çıkarma işlemi de diğer ebeveyne kalıyor. Gazımız çıktıktan sonra uyumak üzere sepet beşiğe konulan bebek, birkaç dakika sessizlikten sonra mıkır mıkır sesler çıkarmaya başlıyor. Değişik t-rex tarzı sesler çıkardıktan sonra ikimizden biri İdil Hanım’ı yatağımıza getiriyor. Yastıklarımı kenarlara çekip onu da başımızın yanına getiriyoruz. Tabi ki burda da rahat durmayan bebiş biraz daha ıkır mıkır ettikten sonra şanslı günümüzdeysek 7.30’a kadar uyuyor. Zaten bu saatte babamız işe gitmek üzere uyanıyor. 

22.06.2015

Süt Artırma Yolları

Doğumdan sonra süt olacak mı olmayacak mı diye düşünmedim desem yalan olur. Sezaryen sonrası geç gelir diye bir inanış var biliyorsunuz. Daha önce dediğim gibi benden süt geldi ama öyle bebeğin cook coook emeceği kadar değildi tabi. Her emzirmemden sonra süt daha da artmaya başladı. Yani arz talep meselesi resmen.

Emzirme işi oldukça sabır isteyen bir iş. Bebek ne zaman isterse o zaman emzireceksiniz olay bu. Memişler ne kadar boşalırsa o kadar doluyor. Saat kavramınız olmayacak, uykum geldi, yorgunum mazereti olmayacak !!!

Yediğiniz içtiğiniz de bir o kadar önemli. Hamileyken bebeğe vitamin olsun diye ne yediyseniz lohusayken de beslenme bir o kadar önemli.
Süt Artırma Yolları

14.06.2015

Doğum Hikayemiz

Herkese yeniden merhaba,

Minikcanım artık yanı başımda, cennet kokusu burnumda, pamuk elleri ellerimde J hamileliğim son aylarında kendini sürekli saklayan bebeğim artık gözümün önünde…
Artık bende kendimi çok daha iyi hissediyorum o yüzden sizlere doğum hikayemizi anlatmak istedim. Önceki yazılarımdan bilenler vardır annemler Eskişehir’den gelmişlerdi. Biz ailecek acı biber sever bir aileyiz. Sabah, öğlen, akşam far etmez biber yeriz. Ancak hamileliğin son günlerinde acı yemek doğumu tetikliyormuş !! bunu bilmeden son 10 gün fazla acı yemiş oldum ve ayın 1’inde ilk nişan kanaması oldu. Sabah kadarda sancılar gelmeye başladı. Ertesi gün doktor kontrolüm vardı. Cümbür cemaat doktora gittik tabiki. Kontrolde doğumun 1-2 gün içinde olabileceğini öğrendik. Ama ben öncü sancılara bile dayanamadığım için ertesi gün sabahtan hastanede olmak üzere randevulaştık.

11.06.2015

Doğum Sonrası İlk 10 Gün

Merhaba blogcanlar J

10 gündür ayrı kaldım sizlerden özledim vallahi J Doğum çok güzel geçti Allah’a şükür. Tüm iyi dilek ve dualarınız için teşekkür ederiz. Minikcanım 10 günlük oldu büyüdü bile…
Doğum hikayem diyebileceğim enteresan bir hikayem yok ama kendi hikayemi en kısa sürede anlattığım bir yazı yazacağım. Biliyorum ki çoğu arkadaşımda yakında doğum yapacak onlara önceden söyleyebileceğim tek şey anneliğin çok güzel bir duygu olduğu ve çekilen tüm acılara değdiği.

Nasıl doğum yapmış olursanız olun, ister normal ister sezaryen bebeğinizi ilk kucağınıza verdiklerinde o küçücük canın sizin olduğuna inanamıyorsunuz, 9 ay karnınızda taşıdığınız minikcanın kollarınızda olması, ipek gibi tenine dokunmanız, cennet kokusunu içinize çekmeniz kadar mucizevi bir duygunun olmadığını anlıyorsunuz…

Bir diğer konu ise sezaryen sonrası süt gelmez, geç gelir meselesi. Benim odaya çıktıktan sonra sütüm gelmişti. Minik İdil’de acıkmış olmalı ki çok güçlü bir şekilde emdi. Bu durumunda kişiden kişiye değişiyor. Sezaryeni düşünenlerin aklında bulunsun.


Şimdilik bu kadar yazabiliyorum,  en kısa sürede görüşmek üzere, şimdilik hoşçakalın :**

1.06.2015

Ben Doğuma Gidiyorum


Yarın büyük gün !! 

Yarın sabah 11.30 da operasyon başlayacak. 10.00 gibi hastane de olacağız.
bundan sonra 3 kişilik maceralarımız devam edecek.


İnşallah tekrar görüşeceğiz. Allah’ım yardımcım olsun. Dualarınız bizimle olsun.