18.08.2014

Gebelik Döneminde Kullanılan Cilt Bakım Ürünleri Zararlı Mı ?

Merhaba sevgili anne adayları ^.^

Gebelik Döneminde Kullanılan Cilt Bakım Ürünleri Zararlı Mı ?
 Bu konuyla ilgili birçok araştırma yaptım hala tam olarak kafamdaki sorulara cevap bulabilmiş değilim. Ama benim gibi gebelikte cilt bakım ürünleri ile ilgili aklında soru olan birçok arkadaşıma örnek olsun istedim.


Hamileler için dolayısıyla bebek için kullanılması sakıncalı olan belli başlı ürünler, anti-aging içerikli cilt bakım ürünleri, akne tedavisinde kullanılan kremler ve losyonlar, perma yapımında kullanılan kimyasallar, tüy dökücü kremler vs vs...



Gebelik Döneminde Kullanilan Cilt Bakim Ürünleri Zararli Mi ?

Anne karnında ki bebek tüm oksijeni ve gıdasını annenin kanından kordon vasıtasıyla alıyor. Yani siz ne yer ne içerseniz bebeğiniz sizden ne gelirse onu kullanıyor. Kullandığımız birçok ürün kimyasallardan oluştuğundan gebelik süresince ne kadar az kimyasal maddeye maruz kalırsanız bebeğiniz de o kadar sağlıklı bir gelişim süreci yaşar.

İşte bu yüzden kozmetik yada cilt bakım ürünleri alırken bir çok şeye dikkat edilmesi gerekiyor.

Mesela aklıma ilk gelen oje (Metilbenzen, formaldehit içeriyor) sanıldığı kadar masum değil. Gebelikte ben ojesiz yapamam asla diyorsanız tercih edebileceğiniz markalar; Zoya, O.P.I ve Pastel olabilir.

Sonra rujlar (kurşun içeriyor) ve diş beyazlatıcılarda peroksit içermeyen diş macunlarını tercih edin.

Kozmetik ürünleri içerisinde de genel anlamda paraben içeren tüm ürünlerden uzak durmakta fayda var (Mesela renkli kozmetik de The Balm ürünleri parabensiz).
Şampuanlarda da durum iç açıcı değil. Şampuan seçerken de mümkün olduğunca paraben, SLS, Fosfat gibi kimyasalları içermeyen ürünleri tercih edin. 


Gebelik Döneminde Kullanilan Cilt Bakim Ürünleri Zararli Mi ?
Instagramda arkadaşlarıma şampuan için önerilerini sordum. Sağ olsunlar bir çok marka söylendi.  Hepsine tek tek henüz bakamadım, bu sabah Farmasi’nin sitesine girdim ve gördüm ki bu marka aralarında ürün çeşitliliği olan en geniş marka.

Firmanın şu linklerine tıklarsanız, yukarıda saydığım çeşitli kimyasallar yerine alternatif daha az zararlı maddeler kullandıklarını görebilirsiniz ve benim için en önemlisi bir hayvansever olarak Farmasi ürünlerinin hayvanlar üzerinde test yapmıyor olması.

Bununla ilgili olarak da şu linkte de sayfanın en altında yer alan tavşan resmi her şeyi gayet net açıklıyor.

10 yorum :

  1. Hayvanlar uzerinde test edilmeyen urunleri kullandigin icin seni tebrik ediyorum. Cok guzel bir paylasim yapmissin cok begendim. Ben de kendi cevremle paylasacagim yazini, sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. geçtiğimiz yıllar boyunca bu konuya hiç dikkat etmedim belki de dikkat etmek işime gelmedi ama bir kaç video izledim, evde de minik kuşum var ona gözüm gibi bakıyorum o yüzden ben bir ruj sürücem diye bu hayvanlara eziyet çektirilmesi günah... paylaşım için tekrar teşekkür ederim :)

      Sil
  2. Organix in şampuanlarını da incelemeni tavsiye ederim. Hem içerik açısından temiz hemde işe yarıyorlar . Hayvanlar üzerinde de test yapmıyor diye biliyorum ama emin değilim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Organix bir kaç yerde duymuştum, sayfasını inceledim ancak bilgi yok deneyler konusunda... organik olması güzel tabi ama deney konusu aklımı çeliyor :)

      Sil
  3. Doktorum hiçbir önemi yok kullandığın ürünleri kullanmaya devam edebilirsin dedi ama benim içim rahat etmiyor. Yakında bende kullandığım ürünleri paylaşacağım. Her ne kadar tamamen organik ürünler bulamıyor olsam da gerçekten bu konular kafa karıştırıcı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tamamen organik ürünler çok pahalı ve bazen gerçekten organik mi sorusunu düşünüyorum :)
      Doktorun bunu söylemesi ilginç olmuş çünkü içerikler belli nasıl zararı olmaz ki :(

      Sil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kısmet, bir dahakine dikkat edersiniz :))

      Sil
  5. Eczanelerde satılan saf vazelin krem önermişti bana doktorum, onun dışında zaten makyajla çok aram olmadığından doğal doğal gezmiştim. Bu arada ben de hayvanlar üzerinde test yapmayan markaları kullanıyorum. Peta'nın internet sitesinde uzunca bir liste var, uzak durmak gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vazelinde paraben yok mu ama :((
      zaten neyin içinde ne var olayına girince insan cinnet geçirir :)) Peta'nın listesinde ki ürünlerden uzak kalmak çok zor ama dikkat ediyorum bende o deney fotoğraflarını gördükten sonra içim parçalandı ...

      Sil

Sen de bir şeyler söylemek ister misin?