24.10.2014

Hamilelikte İlk 3 Aylık Dönem Yapılması ve Yapılmaması Gerekenler

Merhaba,

Şuradaki yazımda bahsettiğim gibi ilk ultrason muayenesi esnasında doktorumuzun yeme içme alışkanlıkları hakkında ufak bilgiler verdiğini söylemiştim. İşte bu yazıda Hamilelikte İlk 3 Aylık Dönem Yapılması ve Yapılmaması Gerekenler nelermiş onları aktarmaya çalıştım.

Evet. Nedir peki bu bilgiler?
Hamilelikte İlk 3 Aylık Dönem Yapılması ve Yapılmaması Gerekenler
Görsel buradan alındı

Öncelikle zararlı alışkanlıklarınız varsa bırakın, sigara ve alkol gibi. Sigara zaten içmediğim için sıkıntı yok. Alkol ise 1-2 hafta bir şarap ya da bira içen ben için bırakması kolay bir alışkanlık.

Kafeinden uzak dur!

Çay içeceksek açık, şekersiz ve günde 1 kez, Türk kahvesi içecekseniz şekersiz ve az telveli olarak günde 1 kez içebiliriz.

Haftada en az bir gün balık, bir gün kırmızı et şart. İyice pişmiş olmalı ki işte ben gibi az pişmiş et seven biri için en sevmediğim kısım oldu. Ama katlanıcaz J

Meyve ve sebze bolca yenebilir. İyi yıkanmış olması şart. Sebzelerde pişmiş olmalı! Yine az pişmiş sebze seven bana göre değil ama katlanıcaz J

Günde 1 yumurta, 1 kase yoğurt, 2 bardak süt, 8 bardak su ve ceviz mutlaka tüketilecek.

Dışarıdan takviye sadece folik asit kullanımı için olacak. Extra vitamin hapı kesinlikle yok!

İlaçlar ise doktor kontrolünde olacak. Kafamıza göre ilaç, yada merhem sürhem yok.

Çok fazla ayakta kalma, yüksek yerlere uzanma, itme çekme kaldırma gibi hareketler yok.

Ayakları üşütmek yok J çoraptan nefret eden ben için zor ama katlanıcaz J

Aklımda kalanlar bunlar, doktorumun tavsiyelerine tabiî ki uyacağım. Sizlerin bu dönemde aldığınız tavsiyeler yada uygulamalar neler bunları paylaşırsanız çok sevinirim.
Yarın için heyecanlıyım bakalım kalp atışını duyabilecek miyiz?

Herkese güzel hafta sonları diliyorum, bizim için dua edin J
Sevgiler, Hazel

19 yorum :

  1. Bir dk bir dk hamile misin! Niye benim haberim yok! Neden bu kadar uzak kaldık! Ah delireceğim!!!!!!
    Nasıl sevindim anlatamam su anda gozlerim dolu dolu oldu. Bilmiyorum neden ama içimde bir yerdesin Hazelnut! Seni cok seviyorum, tebriikler; sağlıkla gelsin aranıza/aramıza.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hihhiii evet henüz çok küçük ablası yarın 7 haftalık olacak :)
      Instagram yada facebookda falan paylaşmadım çok dallanıp budaklansın istemiyorum ama blogcan arkadaşlarımdan saklamak istemedim onlarla bu maceramızı paylaşıyorum :)
      Sende benim kalbimdesin her zaman, kocaman teşekkür ederim :))

      Sil
  2. Hazelcan bir de sebze meyve yıkadıktan sonra sirkeli suda bekletip tekrar sudan geçiriyorum ben, bunun yanında çiğ et ve yumurtaya dokunmuyorum. Özellikle ete dokunmamak çok önemli. Bunların tamamı toksoplazma bulaşabileceği için tehlikeli. Musmutlu haberleriniz için sabırsızlanıyorum :')
    Severim bal damlanı da seni de :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bak doğru diyorsun Gözdecan :) Aslında duydum çiğ et ve yumurtaya dokunmamayı ama unutmuşum aklımdan çıkıp gitmiş hatırlattığın için tekrar teşekkür ederim ):

      Sil
  3. Hamilelikte kabızlık sorunu çok sık yaşandığından ben kahvaltılarda çay yerine ıhlamur içiyorum. Hem çay besinlerin bağırsaklardan emilimini de etkiliyor. Yinede sen ilk 3 ay bütün bitki çaylarından uzak dur! Allahımmm inşallah yarın haberi alırsınız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çayı bıraktım, kahve de hiç içmedim iş yerinde süt içiyorum bir gün masada uyuyup kalıcam sanırım :) Nasıl uyku geliyor anlatamam :)))
      Ihlamur içiyorum bende dediğin gibi, kabızlık zaten benim sorunum dün resmen 5 aylık hamile gibiydim buna çare bugün gidip incir ve kuru kayısı alıcam :)))
      İnşallah merakla bekliyorum yarını :)

      Sil
  4. hayırlı uğurlu olsun Hazel hanım..Allah sağlıkla kucağınıza almanızı nasip etsin..yazınıza tesadüfen rastladım..Bebek düşündüğümüz her ayrıntıyı dikkate alıyorum.Hamilelik öncesi de çok önemli olduğundan doktor folik asit takviyesine başladı bende :) 2 ay böyle devam edecek ondan sonra başlıcaz inş. :)
    Bloguma da beklerim..
    http://gulsahinsihirlidegnegi.blogspot.com.tr/

    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba hoşgeldiniz :))
      İnşallah Allah size de nasip eder :) Bu süreç çok sıkıntılı oluyor yaşayan biri olarak anlayabiliyorum :) Bende öncesinde 3 ay folik asit kullandım şimdi de devam ediyorum :)
      En kısa zamanda uğrayacağım :) Sevgiler :*

      Sil
    2. Ben bişey sormak istiyorum lütfen beni bilgilendirin bizde bebek istiyorum ama daha günüm gelmedigi icin tahlil yaptırmadım 4 gün var bugün salıncakta sallandım kasıgıma agrı girdi ve benk korkuttular sallanmak düşüge neden olurmu

      Sil
    3. Ben bişey sormak istiyorum lütfen beni bilgilendirin bizde bebek istiyorum ama daha günüm gelmedigi icin tahlil yaptırmadım 4 gün var bugün salıncakta sallandım kasıgıma agrı girdi ve benk korkuttular sallanmak düşüge neden olurmu

      Sil
    4. Hiç salıncakta sallanmaktan düşük olur diye duymadım ... Bence içinizi rahat tutun, ağrı farklı bi çok sebepten olabilir.

      Sil
  5. Sanırım tebrik etmem gereken bir konu var:)) Ben, uzunca bir süredir bildiğin nedenlerle buralarla ilgilenemedim. İyi ki girdim şimdi. Çok sevinmem gerekir di mi? Nasılsın?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba :)) hoşgeldiniz sefalar getirdiniz ... evet yarın 7 haftalık oluyoruz henüz minnacık ama olsun :)) şimdilik her şey yolunda umarım yarın ki kontrolde doktorumda aynı şeyi söyler ;)

      Sil
  6. Merhabalar. Bebeginizi Allah saglikla kucaginiza almayi nasip etsin :) Blogunuzu yeni buldum, aslinda google + den takip ediyodum ama bebisle ilgili blogtan yeni haberim oldu :) Cok guzelmis, artik burdayim. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba hoş geldiniz :))
      Teşekkür ederim sevgiler :**

      Sil
  7. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  8. Bende 4 hafta lik hamileyim kasık ağrım çok var neden acaba

    YanıtlaSil
  9. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  10. Melda ben benimde ilk baslarda senin gibi kasık ve karın agrım coktu zamanla gecti bebek rahimde büyüfüğü için kasılmalar normalmiş doktora sordum bol bol dinlen umarım gecer seninde en kısa zamanda benimde bebeğim 7 haftalık

    YanıtlaSil

Sen de bir şeyler söylemek ister misin?