2.10.2014

Jinekolojik Muayene Sandalyesi

Merhaba bayanlar J

Bu ay diğer blogumdan takip edenleriniz bilir, tadilat işleri vardı. Bebek olayına fazla zaman ayıramadık L zaten karnımda ağrıyor belli regl geliyor…


Bayramdan sonra annemle beraber kadın doğumcudan randevu aldık. O normal kontrol için bende acaba miyom falan var mı onun için gideceğim. Ancak şu meşhur jinekolojik muayene sandalyesi bende travma yarattı. Çok korkunç değil mi sizce de ?!

Jinekolojik Muayene Sandalyesi
Görsel buradan alındı.
Neyse artık bunu bir şekilde aşacağım. Doktorda teyzemin yıllardır yanında çalıştığı Eskişehir’de neredeyse ünlü olan bir bey amca J olunca bende utangaçlık tavan yaptı şimdiden. Stres yapmamak için önerileriniz varsa bekliyorum.

Muayenede neler olacağını yazmama gerek yok sanırım...

İşte bu ayki serüvende böyle oldu önümüzdeki maçlara bakacağız artık …

Hepinizin şimdiden bayramı kutlu olsun, görüşmek üzere J

11 yorum :

  1. Korkunç ötesi! Dehşet bir şey bu. Öneri beklediğini yazmışsın, vazgeçip kadın bir jinekoloğa gidebilirsin. O doktora da dobra dobra anlatsın annen emin ol seni anlayacaktır. Sonuçta doktorların işi hastayı anlamak:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha bence de :) Annem tutturdu en iyi doktor diye artık yapacak bir şey yok :)

      Sil
  2. En iyi doktorum babam yaşında tonton bir amca idi, hala da büyük bir sıkıntım olduğunda kapısını çalarım hemen. Erkek jinekologlar kadın jinekologlardan daha anlayışlı ve hassas davranıyorlar, ya da bana hep öylesi denk geldi. Rahatsızlığım nedeniyle her sene en az bir defa kontrole gitmem gerekiyor ama yine de geriliyorum her seferinde :( Diş doktoru ve jinekologa hiç rahat gidemedim ben, savunmasız hissediyorum kendimi herhalde :) Nasıl rahat olunacağını bilen biri varsa yazsın ben de öğreneyim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her yıl mı :( geçmiş olsun..
      Evet bende erkek doktorları kadın doktorlardan daha başarılı görüyorum neden bilmem ...
      ton ton amca artık fosilleşmiş ama yinede oranı buranı açma düşüncesi çok rahatsızlık verici hemde o tuhaf sandalyede oturarak :(

      Sil
  3. Aslında her evli bayanın senede bir gidip düzenli kontrolden geçmesi önerilir ama maalesef hiç birimiz gitmeyiz. Evet insan utanma duygusu ve korkusu yüzünden gitmek istemiyor. Aslında doktor bi şey görmüyor. Onların işi ultrasonla. Direk ekrana bakıyorlar. Ama sen kendini sıkarsan biraz canın yana bilir. Bende senin gibi erkek drların daha iyi olduğu düşüncesindeyim ama bu tarz bir muayeneye annemle gitmek istemezdim :) bence eşinle gitmelisin. Eğer bu ilk muayenen olacaksa ve doktorun bayan olması seni rahatlatacaksa İstanbul da bir sürü işinde iyi bayan doktor vardır. İnşaallah bir sıkıntı çıkmaz. İyi bayramlar.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet genelde kasmayın kendinizi diyorlar :(
      bebek olmadığı için eşimle gitmesemde olur :) zaten o İstanbul'da olacak artık kısmet olursa bebiş kontrollerimize beraber gideriz :)

      Sil
  4. Bende uzun zaman kadın doktor diye tutturdum ama tecrübe söz konusu olunca erkek doktora gitmek zorunda kaldım. Emin ol sandığın gibi olmuyor hazırlanmana yardım edecek bir bayan mutlaka oluyor yanında ve bakmadan cihazı kullanmaya alışmışlar doktorlar :) uzman doktorlar asla hissettirmiyor rahatsız etmeden muayene ediyor üzerine de bir örtü veriyorlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bir kaç doktor buldum ancak her muayene için izin alamayacağım için hafta sonu da hastanede olan bir doktor buldum :) nette baktım memnun kalmış çoğunluk bakalım gidince anlayacağız :)

      Sil
  5. ben de korkuyordum ama yata yata alıştım :) korkulacak bişey değil canım zaten üzerine örtü veriyorlar kasılmana gerek yok. herşey bizim için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet örtü olması iyi tabi yoksa kimse beni o koltuğa oturtamaz :)

      Sil
  6. Çok teşekkür ederim bilgileriniz için. Tüp bebek merkezleri ve adresleri Tüp Bebek Merkezleri

    YanıtlaSil

Sen de bir şeyler söylemek ister misin?