29.06.2015

Yenidoğanla Bir Gün Nasıl Geçer?

Bebekle bir günümüz nasıl geçiyor haydi bakalım…

Yenidoğanla Bir Gün Nasıl Geçer
Günümüze sabah saatlerinde 6 gibi başlıyoruz! Evet evet 6 bildiğiniz sabah 6 :) bu esnada memişlerde süt oluyorsa memiş, yoksa sağıp dolaba koyduğum süt varsa o, o da yoksa Similac hazır mama ile karnımızı doyuruyoruz. Bu esnada mamayı kim verdiyse gaz çıkarma işlemi de diğer ebeveyne kalıyor. Gazımız çıktıktan sonra uyumak üzere sepet beşiğe konulan bebek, birkaç dakika sessizlikten sonra mıkır mıkır sesler çıkarmaya başlıyor. Değişik t-rex tarzı sesler çıkardıktan sonra ikimizden biri İdil Hanım’ı yatağımıza getiriyor. Yastıklarımı kenarlara çekip onu da başımızın yanına getiriyoruz. Tabi ki burda da rahat durmayan bebiş biraz daha ıkır mıkır ettikten sonra şanslı günümüzdeysek 7.30’a kadar uyuyor. Zaten bu saatte babamız işe gitmek üzere uyanıyor. 
Bende bebişle beraber oturma odasına ışınlanıyorum. Sonrasında memiş, sağılmış süt ve mama sıralamasında ne varsa tekrar başlıyoruz. 1.5-2 saat sonra tekrar uyanıyoruz gözümüzü açtığımız an acıkıyoruz hemen memiş, sağılmış süt ve mama sıralamasına geçiyoruz. 9.30 da mamamızı yedikten sonra ve sonrasında bu döngü akşama kadar devam ediyor. İki saat uyuyoruz sonra acıkıyoruz.

Gece saat 22.00 gibi babaannemiz gelip banyomuzu yaptırıyor, sonrasında mayışmış olan kızımız isterse biraz memişde takılıyor istemezse de hoooop uyuyor. 23.20-00.00 gibi tekrar kalkıyoruz. Sonrasında sabah kadar gece 02.00- 04.00’de de kalıp karnımızı doyuruyoruz.
Yenidoğanla Bir Gün Nasıl Geçer

Tüm bunlar arasında altımıza da yapmış oluyoruz. Çiş, kaka olduğunda İdil Hanım oldukça huzursuz oluyor anında altını değiştirmeniz gerek. Hemen sıkıntısını belli ediyor.
Bu arada sessizliği çok sevmiyoruz, özellikle tv açık olduğu zaman rahat ediyor. Hamişken dinlettiğimden midir nedir bilmiyorum müzikle uyumayı çok seviyor. İster ninni olsun ister roman havası her ikisinde de mışıl mışıl uyuyor.

Bu hafta büyüme atağı geçirdik bunu diğer bir yazımda anlatacağım, onun haricinde bizim bir günümüz işte bu şekilde yorucu bir şekilde geçiyor… 

Bebişlerini bekleyen tüm arkadaşlarıma benden tavsiye güzel güzel uyuyun, dinlenin olacak J

Herkese mutlu haftalar dilerim J


20 yorum :

  1. Ah yavrum benim. :) Desene minik prenses, tam prenses. Maşallah. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. prenses vallahi hizmette kusur etmiyoruz :)

      Sil
  2. bi koklasana benim icin doya doya :) büyüdükçe uykuları da duzene girer inşallah sesle uyuması büyük avantaj ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inşallah girer yoksa zombi gibi dolanıcam etrafta :)) aynen tv bangır bangır olsa bile uyuyacağı varsa uyuyor :)

      Sil
  3. Biz de tanışmış olduk İdil Hanım ile :) minik ayak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok yaramaz bir cimcime ablası ;)

      Sil
  4. Bebeğini müzikle uyutan , büyüten bir anne olarak derim ki müzikle uyutmanın faydası büyük :) Müzikli uyutma yöntemi çok güzel , her türlü ses de uyuyabiliyor daha sonra . :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet iyi ki de öyle yapmışım ;) inan bu sabah şakşukaaa şakşukaaa şarkısında uyudu ;)

      Sil
    2. ohh ne güzel o zaman ilerde büyük kolaylık mis gibi miss :) Maşallah minik İdil'e :)

      Sil
  5. dünyanın en güzel döngüsü olsa gerek :))

    YanıtlaSil
  6. ay bian içim fena oldu hazelcim :)) uyudu kalktı uyudu kalktı derken :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yok bazen uyumuyor uyusun diye dua ediyorsun :)))

      Sil
  7. Hazell!
    :)))
    Çok öp o topik ayakları, yanakları...

    YanıtlaSil
  8. Umarim cok gazli bir bebis degildir:) ise gitmek mi daha iyi yoksa bu durum mu Hazel? Ben basta bocalarim diye dusunuyordum hep. Su an biraz daha sakinim;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gazlı değil ama ara sıra ben yediklerimde ölçüyü kaçırırsam doğal olarak sütten ona geçiyor işte o zaman sıkıntı.... işe gitmeyi özledim açıkçası arkadaşlara soruyorum sürekli napiyorsunuz işler nasıl diye, bütün gün evde oturmak çok sıkıcı, uykunu alıp rahat edemiyorsun ki sürekli meme isteyen yada uyutulmak istenen biri var sana yapışık o yüzden sanırım işe gitsem çoook daha rahat ederim :)

      Sil
    2. Allah kolaylık versin:)
      Sen paylaş tecrübelerini, bizler de faydalanmış oluyoruz;)
      Sanırım ilk aylar çok mız mız oluyormuş (gerçi her çocuk farklıdır ama..)
      İnşallah kendi çapında da eğlenebilen ve sana biraz zaman tanıyan bir bebek olur ilerleyen süreçte;)

      Sil
  9. Ahh prensesss Allahtan seste uyuyormuşş ne kadar güzelll inşallah bizim minnoşta öyle uyur yoksa aman yeter ki uyusun diye her şey kapatılır çıt çıkartılmaz ya ben o durumu hiç sevmiyorum...U biz uykularımız onun olsun şimdilik...1 ayımız kaldı bizimde ama biz şimdiden sıcaktan zor uyuyoruz zaten :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inşallah canım seste uyuyamayan bebekler aileleri çok zorluyor :(
      çok az kalmış bana son günler hiç geçmicek gibi gelmişti :) sıcakları sorma evde kimse yok emzirme sütyeni ile oturuyorum :)

      Sil

Sen de bir şeyler söylemek ister misin?