27.08.2015

İdil'in Aşı Maceraları #2 | Verem ve Rota Virüs

Aşı günlerinden nefret ediyorum !!

Küçükken iğne olmayı da sevmezdim, köşe bucak kaçardım. Şimdi İdil’i aşı olurken görmeye içim el vermiyor. Ağlamasına dayanamam ben minikcanımın. Dün koldan verem aşısı, ağızdan da rotavirüs aşısı oldu. Bu sefer 30 sn kadar ağladı miniğim. Aşılarımızı Hisar Hastanesinde yaptırıyorum, isterseniz sağlık ocakları da devlet aşılarını ücretsiz yapıyor.


Verem aşısı ücretsizdi, rotavirüs aşısı ise 175 TL’(cik !). Özel sigorta ile 110 tl’ye düştü. Aşı ücretleri çok pahalı, daha bunun ikinci dozu var. Ama yapacak bir şey yok. Durumumuz var Allah’a şükür yaptırabiliyoruz. Ama durumu olmayanlar için bilemiyorum her şey çok pahalı….

Verem aşısının ateş yapma ihtimali %50 imiş. İlk karma aşı ateş yapmıştı, verem yapmadı çok şükür. Aşıdan sonra İdil o gün çok iyi uyuyor J Dünde daha hastaneden çıkmadan uyumuştu J arabada ki hali çok komiğime gitti hemencik fotoğrafladım J
İdil hastanede

Aşılarınızın aşı karnenize işlendiğine emin olun. Takibini mutlaka yapın.
Aşıyı yapan kişiye olası yan etkileri ne olabilir diye danışın ve olası durumda ne yapılmadı gerektiği öğrenin.
Aşağıdaki fotoyu çok önceden çekmiştim. Şu anda olduğu tüm aşıları işlendi.

hisar hospital sağlık karnesi

Rota Virüsü: Dünyada her yıl yaklaşık yarım milyon çocuğun ölüm nedeni olarak kabul edilen Rota virüs, özellikle çocukluk çağında en sık rastlanan ishal çeşididir. Genellikle ağız yoluyla alınan içecek ve yiyeceklerden bulaşır. Kuluçka süresi çok kısa olup 1-3 gün kadardır. Kusma, karın ağrısı, ishal ve ateş en sık görülen şikâyetlerdir. Çocuklarda 7-10 gün süren bir hastalık tablosuna sebep olan hastalıkta en önemli sorun, kusma ve ishale bağlı aşırı su ve tuz kaybı nedeniyle ortaya çıkan şok ve havale vakalarıdır (Kaynak ve daha fazlası için tıklayın). 

4 yorum :

  1. Yerim ben bu tipi :) <3 <3 Maşallah!

    YanıtlaSil
  2. Yavrum yazık, nasıl uyumuş:)
    Maşallah:)
    Geçmiş olsun. Tüm aşılarınız ağrısız sızısız tamamlansın inşallah.

    YanıtlaSil
  3. Geçmiş olsun. Blogannem sayfama beklerim.

    YanıtlaSil

Sen de bir şeyler söylemek ister misin?