22.10.2014

Hamile Kalmadan Özel Sigorta Seçimi

Merhaba,
Bebek yapmaya karar vermeden önce yapılmasını önerdiğim şeylerden biri özel sigorta.
Özel sigorta seçimi yaparken aklımızın karışması olası. Çünkü birçok sigorta firması ve bunların da bir çok alternatif planı oluyor.
Bizde birkaç araştırma yapıp en son Koç Allianz’da karar kıldık. Aklımda hepsi kalmadı sadece Mapfre Sigorta’yı hatırlıyorum.

karar vermek
Görsel buradan alındı.


Mapfre Sigorta’da benim görüştüğüm ilgili kişi yaptığım görüşmede poliçe için standart olarak 3.000 TL annelik teminatının bulunduğu, eğer limitsiz doğum teminatı isterseniz poliçeye bir kereye mahsus 4.000 TL ek prim alınarak doğumun limitsiz hale geleceğini belirtti. Ana poliçe değeri ne kadardı hatırlamıyorum bile.

Ancak, Koç Allianz'da durum çok daha uygun. Aşağıda poliçe örneğimi görebilirsiniz. Toplam poliçe miktarım 2.300 TL ve 8 taksitli. Aynı zamanda %100 doğum teminatlı ve ekstra bir bedel içermiyor. Aynı zamanda 500 tl’de yeni doğan masrafı veriliyor. Yani doğumdan sonra herhangi bir komplikasyon vs gerekirse sigorta size 500 TL veriyor.

Önemli Bilgi:
Öncelikle sigortanızın kesin ve kesin doğum teminatlı olması gerekmektedir. Bu yüzden sigorta yaptırmadan önce hamile kalmamalısınız !!  
Sigortadan sigortaya değişebilecek şeylerden biri de sigortayı yaptırdıktan ve ödemeye başladıktan kaç ay sonra hamile kalabileceğiniz. Bizim sigortamızda doğum için 15 ayın geçmesi gerek bazı sigortalarda bu 1 yıl bile olabiliyor.

Birde özel sektörde çalışanlar varsa bu poliçenizin örneğini ve her ay size gönderilecek olan makbuzunu firmanıza veriyorsunuz. Böylece SSK priminizle ilgili işlemler yapılıyor. Örneğin ben sigorta yaptırmadan önce vergi dilimimi doldurduktan sonra maaşım düşmeye başlıyordu. Bu sigorta işleminden sonra vergi dilimine daha geç giriyorsunuz sanırım böylece maaşınız çok düşmüyor. Bu konu hakkında detaylı bilgim yok o yüzden sorunuz olursa cevap veremem J
 Koç Allianz sigorta poliçe örneği hazioz

Bir diğer konu, doğum yapmak istediğiniz hastanenin ve doğumu yapacak doktorunda sizin sigortanızla anlaşması var mı yok mu bunu öğrenmek gerekli. Hastanelerin internet sayfalarında anlaşmalı sigortalar yazan kısımlardan bunu öğrenebilirsiniz.
Ve muhakkak doktorunuzun da sizinle aynı sigortadan olduğunu teyit etmeyi unutmayın yoksa sigortanız hiçbir işe yaramaz.

Son olarak, yaptırdığınız poliçede geçen % oranlar hastaneden hastaneye değişmekte. Mesela benim seçmiş olduğum Hisar Int. Hastanesi sigortamın %40’ını karşılıyor. Yani doktor muayene ve testlerde sigorta bu ücretin %40’ını veriyor. Kalanı siz cebinizden ödüyorsunuz.
Tüm bu % oranları poliçeniz ve sizin bütçeniz belirliyor.

Sigorta ve poliçe seçimi hakkında umarım fikir sahibi olmuşsunuzdur. Daha detaylı bilgi için İstanbul’da olanlar varsa Ayhan Hanım’ı arayabilirler. Bize çok yardımcı oldu eminim size de olacaktır.

Koç Allianz / Ayhan Yazgan: 0532 584 73 29

Sevgiler, Hazel

9 yorum :

  1. Sana mail atacaktım ama gplus izin vermiyor. Birşeyler birşeyler.. Yorumum var ama artık bir yolunu bulacağım yazmanın..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aaa niyeki gmail'den atamıyor musun?

      Sil
    2. atamadım, sen beni eklememişsin öyle diyor google amca :)

      Sil
    3. nasıl eklememişim senin google+ ın var mı? sen bana mail adresini yaz ben sana boş mail atayım ne saçma bu google ?

      Sil
  2. dm atacağım instagramdan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haha tamam demokraside çareler tükenmez :)

      Sil
  3. yaptırdığınız poliçede rutin kontroller yok ve 3 senede ödeyeceğiniz rakamlar göz önüne alınırsa bayağı sıkıntılı bir poliçe yaptırmışsınız

    YanıtlaSil
  4. yaptırdığınız poliçede rutin kontroller yok ve 3 senede ödeyeceğiniz rakamlar göz önüne alınırsa bayağı sıkıntılı bir poliçe yaptırmışsınız

    YanıtlaSil
  5. Biz poliçemizden çok memnun kaldık, her yıl yeniliyoruz. Rutin kontroller için indirimden yararlanıyoruz. Bu yıl 3 kişi için 2 bin küsür ödedik ve bu yol 3 kere yatış yaptık toplamda 7000 gibi bir rakam çıktı ve sıfır tl ödedik. Oldukça karşı bir poliçe yani.

    YanıtlaSil

Sen de bir şeyler söylemek ister misin?