14.08.2014

Neden Çocuk Sahibi Olmalıyım ?

Neden Çocuk Sahibi Olmalıyım ?
Çocuk Sahibi Olmanın Zamanı Geldi mi?

Canlıların yaşamda ki amaçlarından biri de kendi genlerini devam ettirmek, yani çoğalmaktır. Doğal olarak bizlerde bu amaca uygun ilerliyoruz. Toplumumuzda bebek sahibi olabilmek için bazı kurallara uymanız gerekir. Mesela, önce evlenmek zorundasınızdır, bir kadın evlenmeden çocuk sahibi olamaz! Bu konuya şimdilik girmiyoruz ve mutlu mesut evlendikten sonrasına bakıyoruz J Öncelikle başta belediye başkanı ve şahitler daha sonra tüm davetlilerin gözünün önünde hukuken ve/veya dinen resmi olarak evlenme işleminden geçersiniz. Sonra da zamanı geldi hadi bebek yapalım diye düşünmeye başlarsınız ve denemeye koyulursunuz. Allah’ın taktiri bazen ilk denemede bazen de uzun yıllar süren tedaviler sonrasında bebek sahibi olursunuz yada olamazsınız..

Çocuk sahibi olmak herhangi bir rahatsızlık vs yoksa kolaydır. Ancak çocuk yetiştirmek hiç de kolay değildir. Ailenin en hayatta başarması gereken en zor iş mutlu bir çocuk yetiştirmektir. Çocuk sahibi olmaya karar vermek büyük bir adımdır. Kişilerin kendini bundan sonraki yaşamında kendini bu işi yapmaya hazır hissetmesi bundan sonraki süreç için en önemli faktörlerden biridir. Evet, bunlar benim de düşüncelerim ama sözlerin asıl sahibi Aile Psikolojisi ve Eğitimi kitabının yazarı Prof.Dr. Dursun GÖKDAĞ’dır. Daha detaylı bilgi sahibi olmak için tıklayın.

Dursun Gökdağ aynı zamanda çocuk sahibi olma kararınızda aşağıdakilerden birisi bile olsa yanlış yolda olduğunuzu söylüyor;
  • Çevrem bizden çocuk istiyor
  • Yaşamıma anlam katacak bir şeye ihtiyacım var
  • Ben tam bir erkek/kadınım.
  • Bana benzeyen bir çocuk istiyorum.
  • Evliliğimizi kurtarmak için
  • Sosyal statüm gereği
  • Eşimi yuvasına bağlamak için
  • Yaşlandığımda ne olacağım?
  • Sahip olduklarımı kime bırakacağım?
  • Onu giydirmek, süslemek ve kucağıma alma fantezim için

Çocuk sahibi olmak isteyen yada olmadan önce yukarıdakilerden hangileri aklınızdan geçti ?
Her zaman olduğu gibi samimi cevaplarınızı bekliyorum ♥♥♥ 

22 yorum :

  1. Yaşamıma daha da anlam katacak bir şeye ihtiyacım var..
    Yaşama nedenimiz belki de..
    Eğer sağlıklıysan, mutluysan..
    Doğal yaşam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende bunu düşünüyordum ama yanlışmış :(

      Sil
  2. :)))ben bekarım yani evde kaldım:)) dolayısıyla böyle bir şey hiç aklımdan geçmedi ama evli olsaydım sırf Atatürkçü bir bebek dünyaya getirmek için çocuk isterdim. Hatta 10 tane filan al sana 10 Atatürkçü çocuk. Tayyip niye trollerinden 3 bebek istiyor? Hazel'im bu yüzden sen 3 değil 4 tane dünyaya getirmelisin umarım dördü de senin gibi güzel gözlü olurlar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Süpersin Müjde abla :))
      Öyle tabi Tayyoş kaç çocuk yapacağıma da karar veriyor ne hale geldi şu ülke !!
      Şimdilik 1 tane yeter sonrası kısmet :)

      Sil
  3. Anlatılmaz kimse budur diyemez. Sevginin cogalmasidir. Dünyanın tarifi olmayan duygusudur. Onlar güzel kokan herseyden daha güzel kokan ve bizi daha güçlü daha olgun yapan sevgi çiçekleridir. Allah en kisa surede nasip etsin. Sevhiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel söylemişsiniz evlat kokusu hiç bir şeye benzemez der annem de :))
      İnşallah Allah nasip eder :)

      Sil
  4. Hazel tavsiye ettiğin kitap güzel bir kitaba benziyor alttaki seçenekler için çocuk yapmak zaten akıl karı değil... sen buna gerçekten hazırsın bunu hissedebiliyorum sadece birazcık zamanı var o cimcime yada yakışıklının birazcık daha sabır canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kitap gerçekten faydalı, daha büyük yaşlarda çocukları olan içinde bilgi edinebilecekleri bir yayın.
      Ben hazırım eşimde hazır ama sanırım bebiş hazır değil :) Umarım en kısa süre de bizimle beraber olmaya karar verir :))

      Sil
  5. Sevgimizi verebileceğimiz bizden birileri daha olsun, evdeki eğlencelerimize bir katılımcı daha olsun, biz çoğalalım ve sevgimiz çoğalsın... İlk aklıma gelenler bunlar, ha bir de Müjde hanıma katılıyorum, azınlıkta kalmayalım tabii ki, aydınlık geleceğe umut yatırımı yapmayı da unutmuyorum :) Kısa bir süre sonra biz de denemelere başlayacağız, o sebeple çok merak ederek okuyorum yazdıklarını, sağlıkla mutlulukla güzel haberlerini duyarız inşallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yehuu süper bakarsın aynı zamanlarda hamile kalırız ne güzel olur :))
      Müjde ablaya katılmadığım tek bir konu sanırım :) Benimde aklıma bu tarz bir blog açma fikri geldi beni yalnız bırakmadığın için teşekkür ederim :)

      Sil
  6. Yağız kaza ile oldu :) Ela da Yağız a kardeş duygusu tattırmak için planmıştık :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaaa kıskandım bak şimdi :)) Maaşallah Allah ikisine de uzun ve sağlıklı ömür nasip etsin :)

      Sil
  7. Sevgini ve tüm bildiklerini senden bir parçaya aktarma vaktinin geldiğini düşündüğünde olmalı bence çocuk. Ona verebileceğin eğitim için zamanının ve maddiyatında yerinde olmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen !!! Çocukları yapıp sokaklara salıyorlar ilgi sıfır! Başı boş dolanıyorlar tüm gün arabamı çarptı, kaçırıldı mı bu çocuk akıllarına bile gelmiyor bazılarının ...
      Maddiyat da şart tabi ki artık hayat daha zor !!

      Sil
  8. Çocuk sahibi olmanın nasıl bir duygu olduğunu tam olarak tatmamış olsam da gözlemlerime dayanarak şunu söyleyebilirim; çocuk sahibi olmak karşılıksız sevginin doruk noktasıdır. Düşünsenize eşinizle beraber kafanıza estiğinde evden çıkıp dışarıda bir şeyler yiyip içebilirsiniz ya da bi tatil planlayabilirsiniz. Yemek yapmak istemediğinizde hiç bir şeyi umursamadan yaparsınız. Çocuk olduğunda ise bunların hiç birini yapamazsın ama onun bir gülüşü her şeye değer bence :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah ikimizde bu sevgiyi tadacağız :) Hayat inanıyorum o zaman daha güzel bir hale gelecek ^.^

      Sil
  9. çocuk sevgisi ile içim yandığı için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Minicik kalpleri, elleri, kollarıyla nasıl da kocaman bir sevgi yayıyorlar değil mi :)

      Sil
  10. Aşka bir de meyve gerekiyor zamanla :) kokusunu duymadan o kokuyu özlediğini hissediyorsun sanki. Daha evlenmeden eşimde bende çok severdik çocukları bir süre sonra evi varlığı ile şenlendirecek minik ayaklar olsun istiyor insan sanırım buna biyolojik saat deniliyor :) Bir de giydirip süslesek fena mı olur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evde ki o bebek kokusu olmadan sanırım o ev tam bir yuva olmuyor :) Allah herkese evlat sahibi olmayı nasip etsin inşallah :)

      Sil
  11. Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah
    Evlat sevgisi bambaşka

    YanıtlaSil

Sen de bir şeyler söylemek ister misin?