10.11.2014

Çatlak Kremi, Bebek Arabası, İkili Testler, Şeker Yüklemesi

Bu aralar aklımda birkaç şey var.

Öncelikle çatlak giderici krem almak! Uzun uzun araştırdım sanırım Mustela’yı alacağım. Kozmetik ve bakım ürünlerinde olduğu gibi bu konuda da hayvan deneyi yapmayan markaları tercih etmeye devam edeceğim.

İlgili yazıyı güvenlik kısmında okuyabilirsiniz. 

ben anneyim


Diğer konu bebek arabası seçimi. Evet oldukça erken ancak bunu düşünmek için güzel bir sebebim var. Eşimin kuzeni bebek eşyaları satıyor. Bebek rüyası dükkanlarından muhakkak bilirsiniz. Burayı devredecek yani bize alış fiyatından araba verecek. O yüzden birkaç model beğendim gidip yakından da kumaşına ağırlığına vs bakmam lazım. 2015’de fiyatlarda artacakmış hazır elimizde fırsat varken değerlendirelim. Sizin önerilerinizi bekliyorum :)

Beğendiklerim arasında Graco markası var ancak diğer markaya göre biraz daha fiyatı yüksek. Gidip görmek istediğim modelde (Casual Storm Baston Travel Sistem) hemen şurada var tık tık yapıp görebilirsiniz.

Son olarak da Aralık ayında minikcan için ikili tarama ve down sendrom testi yaptıracağız (inşallah her şey normal çıkar annesi yer onu öper sever oyy oyy :) dularınızı esirgemeyin sizlerde). Gittiğim hastane de testler biraz pahalı o yüzden birkaç araştırma yaptım.

Şu yazımda bahsettiğim Koç Allianz sigorta ile Acıbadem’de yaklaşık 600 TL, Medical Park’ta 1.100 TL tutuyormuş. Biraz önce Yeditepe ve Emsey hastanesi’nden de fiyat talebinde bulundum. Bizim Hisar’da bu testler için 550 TL dedi.
Önemli olan testlerin güvenilirliği tam laboratuvarlarda, kalibre edilmiş aletlerle yapılmış olması ve tabiî ki doktorun da tecrübeli olması.

Birde şeker yüklemesi konusu var. Doktorumla henüz bu konuda ki düşünleri ne konuşmadım. İnternette yüklenen şekerin yediğimiz çikolatadakinden az olduğu yazıyor. İnternet bilgilerine güven olmaz tabiî ki o yüzden doktorumla konuşunca bu konuyu sizlerle paylaşırım.

Sizlerin tecrübeleriniz ben ve benim gibi yeni anne olacaklar için oldukça önemli. O yüzden yukarıda ki konularda yapacağınız yorumları bekliyorum.

Hepinize güzel haftalar diliyorum.
Sevgiler, Hazel J

11 yorum :

  1. Zor sorular bunlar :) İkili tarama ne pahalıymış ya. Ben sadece sgk ile özel hastanede muayene oluyorum hiç bu rakamları duymadım ki tahlilde Ankara'ya gönderiliyor. Büyük şehirde yaşamanın cilveleri bunlar bence. Şeker yükleme testine gelince, bende çok kararsızdım. Eşimin babası dahiliye uzmanı ve o yapılmasının daha uygun olduğunu söyledi. Kendi doktorum haricinde başka tanıdık doktorlarla da görüştüm hepsi yaptır dedi. Aklımıza olumsuz şeyler getirmeyelim Allah bebelerimize sağlık, akıl fikir versin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaa şaşırdım cidden peki bu tahlilleri yaptırmadınız mı ? Gittiğim hastane de SGK geçmiyor verdiğim fiyatlarda sigortayla anlaşmalı (indirimli) fiyatlar :(
      şeker yükleme için son zamanlarda sırf test olsun da cepler dolsun mantığı da olabilir ?! bilemiyorum artık her şeyden şüpheleniyorum :(

      Sil
  2. SGK ile anlaşmalı hastaneler de fark alıyor ama ne kadar bilmiyorum. Sağlık sektörüde bir nevi ticaret, ekmek kapısı :( ona diyecek bir sözüm yok. Benim yaptırmaya karar vermemde ki tek neden dedemiz oldu. Gebeklikte eğer şeker çıkarsa Allah korosun bebek özürlü olabilir dedi. Daha bir çok bilimsel açıklamada yaptı. Eğer içine sinmiyorsa, kararsızsan kendi doktorundan başka bir doktorla ve de bir dahiliyeciyle görüş (şeker çıkarsa tedaviyi dahiliyeci yapacak sonuçta) ona göre karar verirsin. Hayırlısı olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yok ben ikili testi demek istedim ne kadar tuttu sizin hatırlıyor musun?

      Sil
  3. Bizim gittiğimiz hastane, dedemizin çalıştığı hastane olduğundan bizden ücret istemediler :)

    YanıtlaSil
  4. çatlaklar için en önemli şey suymuş canım önce içeriden nemlendirmen lazımmış cildi.
    en çok sevdiğim bloglardan biri olan http://hayatimdiyet.blogspot.com.tr/ blogunu takip ediyormusun bilmiyorum ama o da hamilelik dönemini anlatmıştı gün gün bence bi incele faydalı bilgiler var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. su içmekten nefret ediyorum ancak 1 lt içebiliyorum fazlasını midem almıyor :(((

      Sil
  5. canım başkent hastanesi nede var. labaratuarları yut dışından özel bir firma tarafından denetleniyor ve labaratuar kitleri güvenli. Labporatuarın yapıldığı yer kadar kitt kalitesi de önemli. araba hafif olsun. bir de katlanınca küçük olsun. bir elinde bebek bi elişnde araba olunca tek elle kolayca katlanıp. arabaya rahat girsin. elinde 10 lt su şişesi var ve katlamaya çalışıyorsun.bir de o ağırlıkla kaldırıp araba koyuyorsun . bir de alışveriş çantaları bağajda ... bir düşün. o nedenle benim gibi yapıp aman sağlam olsun peşine düşüp koca arabaya sahiplenme canım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Testlerin kitt kalitesi ve güvenirliği önemli tabiki aynı şeyi doktorumda söyledi :) kalibre edilmiş olması vs her şeyi fiyatı da artırıyor sonuç olarak :)
      Araba için seçim yaptık katlanması çok basit tek tuş ve hafif indirme bindirme işleri Ozan'a ait açıkçası o yüzden sıkıntı yok :)

      Sil
  6. canım bir de doktorun ihtisası nerden yapmış..onu da öğren bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onlara bakmıştım daha önce sıkıntı yok :)

      Tıp Fakültesi: 2000, İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi
      Uzmanlık: 2006, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi
      Doktora: 2004, Anadolu Üniversitesi Sağlık Kurumları İşletmeciliği

      Sil

Sen de bir şeyler söylemek ister misin?