29.12.2014

Hamiş Günlerimde Ne Yedim Ne İçtim ?

İçinde çocuk sevgisi olan herkese kocaman merhaba,

Hafta hafta gebelik takibi yazmak istemiştim ancak iş-ev arası oldukça yoğun olunca buna zaman ayıramadım… Yazdıklarım için yaptığınız tüm yorumlara kocaman teşekkür ederim, sizlere fikir verebilmişsem ne mutlu bana Hamiş günlerim güzel gidiyor. Artık 16. Haftaya girdik mimikcanla beraber. Henüz hareketlerini hissedemediğim için üzülüyorum hadi biraz kıpırda diyorum göbişimi seviyorum bol bol J
Hamiş Günlerimde Ne Yedim Ne İçtim

Geçen yazılarımdan birinde bahsettim sanırım. Büyük hap içme olayını başardım. Çok kolay bir yolu varmış başınızı öne eğik tutarak içtiğinizde o kadar kolay gidiyor ki sanırım bunun nedeni yemek borusunun soluk borusundan daha açık konumda olması ve boğulma riskinin daha az olması. Sizde benim gibiyseniz bu yöntemi deneyebilirsiniz.

Bu hafta göbişimiz biraz daha belirgin, ellerim ve ayaklarım ara ara ağrıyor ve sanırım çok az şişler. Tuzu azaltmaya çalışsam da dün yediğim 1 kilo turşu beni fena yaptı J
Turşu demişken, genelde ekşi tuzlu şeyler yiyorum artık Ayşe mi çıkacak Hakkı mı bilemiyorum Turşulara hayır diyemiyorum. Sarımsak, patlıcan dolması, biber, fasülyeden ortaya karışık yaptırdık birde acı turşu suyu ooh mis J

Minikcan için her gün arkadaşımın Giresun’dan getirdiği fındıklardan, pazardan aldığımız cevizlerden ve çeşitli meyvelerden yiyorum. Portakal ve mandalinayı sıkarak tüketmeyi seviyorum.  Avakado ve brokoli ise vazgeçemediklerimden. Sabahları çay kahve yerine yine Adapazarı’ndan gelen ıhlamuru içiyorum ara sıra Türk kahvesi de içiyorum ama itiraf edeyim J

Haftada bir gün balık mutlaka yiyorum, bir gün bakliyat, bir gün kırmızı et tüketiyorum. Sebze ise her zaman oluyor.

Yemediklerim sakatatlar (kokoreç, ciğer vs), sushi,  midye dolma. En çok da sushiyi özledim J doğumdan sonra ilk işim sushi yemek olacak J
Ciğer özellikle kan yapmasıyla bilinir ancak ciğerde yüksek miktarda A vitamini vardır bu sebeple hamişler tüketirken çok dikkat etmeli! Fazla tüketilmesi bebekte A vitamini zehirlenmesi yapar !! Zaten doktorunuzun verdiği günlük içtiğiniz ilaçda da 4000 IU A vitami oluyor aman dikkat !

Evet kola gibi asitli içecekler hatta hazır meyve sularını bile içmiyorum, tatlandırıcı ise uzak durmanız gerekenlerden.
Bulabiliyorsanız günlük süt tüketmeye çalışın. Ben UHT tercih etmiyorum ya organik alın yada taze süt tüketin.

Hamile kaldığımda 60 kiloydum. Şimdi 61,8 kiloyum. (Ancak çok sık tuvalete çıkamamak da ayrı bir konu) Sabahları ellerim çok şişiyor bu sebeple uzun süredir evlilik yüzüğü de takmıyorum.

İşte benim hamiş günlüğüm bu şekilde. Umarım çık sıkıcı olmamıştır.
Bir sonraki yazıda görüşmek dileğiyle öpüldünüz J

12 yorum :

  1. Hazel'im 1 kilo turşu ha:)))afiyet bal olsun ben de çok severim, ama migren tetikliyor korkudan almıyorum eve:( bu arada rahmetli annem ekşi yiyen hamilelerin bebeği oğlan olur demişti. Dursun burada bu cümle bakalım eskiler haklı çıkacak mı? İnan ben de bilmiyorum sonuçta kocakarı inançları:)))))yalnız geçen gün Sözcü'de korkunçlu bi haber gördüm şuşi yeme sakınnnnnnnnnnnn vücutta kurt yapıyormuş yeme kız....ayyyy fotosu da vardı hemen yeğenime mail attım kuzum sakın şuşi yeme bak diye linkini gönderdim...o da şuşi hastasıdır çiğ balığın üzerinde kurtlar oluyormuş gözle görülmeyen yeme gözünü sevdiğim sana ve bebeğe bişicikler olmasın
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gözüm döndü yedim bende :) sonrasında sürahi sürahi su içtim tabiki :)
      bizde de öyle derler bakalım haftaya kontrol var kesinleşecek inşallah :)
      Ama sushiye dayanamıyorum o dediğin resmi biliyorum ama hiç umrumda olmadı milyonlarca insan yiyiyor şu mereti :))

      Sil
  2. turşu muuu :) ayy okurken ağzım sulandı ne yalan söyleyeyim:D .. bizde 27.haftamıza girdik bende aşırı şekilde turşu yiyorum acı ekşi vazgeçilmezim oldu.. ellerim biraz şişiyor ama ne yapayım..
    ekşi için kız derler genelde ama bana göre doğru değil.. oğluma hamileykende deli gibi ekşi yedim şuan bebeğimin cinsiyeti kız ve ben hala ekşi yiyorum :) hakkımıza hayırlısı neyse o olsun önemli olan sağlıklı bir şekilde kucağımıza almak canım.. öpüldünn :) :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba hoşgeldiniz :)
      tatlı canavarı ben hiç mi hiç yemek istemiyorum dediğin sürekli gibi acı, ekşi bakalım sonucu ne olacak :)
      Allah sağlıklı sıhhatli bebişlerimizi bize kavuştursun, şimdiden mutlu yıllar dilerim :)

      Sil
  3. Hazelim benim.
    Şifa niyetine bol bol tüket. Sağlığını etkilemediği sürece ye :)
    Turşu beni çok şişiriyordu kontrollu yerdim ama inan imkanım olsa bende yerdim :) Ama bak benim de kızım oldu :)
    Bu arada sana bir kaç tüyo canım. Unutmadan hamile arkadaşlara mutlaka söylüyorum araştırmaları için.
    Emzirmek çok önemli bu konuda bol bol araştırma yap. Ama doğumda mutlaka bu konuda tecrübeli biri olsun canım.
    Uyku düzeni hakkında oku ve araştır canım. İnan ben bununu yapmadım sıkıntısını birazcık yaşıyorum :) İnan bebek nasıl alışırsa öyle gider.
    Ve en son şey büyüme atağı. Bebeklerin belli haftalarda salgıladıkları büyüme hormonu ve buna bağlı garipleşmeleri. Benim gibi ne oluyor buna deme. Manyadı bu çocuk bütün huyları değişti dememek için hazırlıklı olursun.
    Aklıma gelenler bunlar. Ha birde süt arttırıcı içecekleri araştır canım. doktorunla konuş ve onay verirse doğumdan 1 ay önce başla. Biliyorum daha erken ama aslında hiç bir şey için erken değil.
    Hoş belki çevrende bu konularda araştırma yapmanı söyleyenler olmuştır ama olsun :)
    Birde ben söylemiş olayım.
    Çok öpüyorum sizi tatlım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba :)
      Sizin gibi benimde ellerim çok şişiyor ama dayanamıyorum...
      Emzirmeyi çok istiyorum hem bebeğin sağlığı hemde benim daha kolay kilo vermem içi gerekli :) uyku düzeni nasıl olacak bilmiyorum herkes çok korkutuyor ama :( ama dediğiniz çok doğru nasıl başlarsa öyle gider belli bir zamandan sonra mutlaka ayrı yatmalı bebişler tabi biz Türkler kıyamıyoruz :)
      süt artırıcı için önceden izin verir mi muhakkak soracağım belki çay vs gibi doğal şeyleri önerir doktorum.
      Bütün öneriler için çok teşekkür ederim hepsi aklımda :)
      öpüyorum şimdiden mutlu yıllar diliyorum :)

      Sil
    2. Sakin korkma. Seni korkutmak icin soylemedim. Hatta olumsuz seyler soyleyenleri dinleme bile. Benim gordugum ve kendimde de yasadigim sey su hamileligin ne kadar sakin ve huzurlu gecerse inan bebek bir o kadar sakin oluyor. Maşallah benim kizimda sakin ama saglik sorunlarindan dolayi huzursuz oluyor. Uykuya gelince onemli olan kendi kendine uyumasini ogrenmesi. Berfin ilk 20 gun beni emmedi. Sutumu sagip biberonla verdim. Sonra emzirme kampına girdi ve 5 gunun sonunda emdi cok sukur ama o arada surekli memede oldugu icin, birde ustune buyume ataklari memede uyumaya alisti.benim butun sikintim memeyi hem beslenme hem uyuma araci olarak gormesi. Hal boyle olunca meme agzina girince bizim kizin gozleri kapanmaya basliyor.
      Yada kimi bebek kucakta yada sallanarak uyumaya alisiyor. Basta sorun olmuyor ama bebek buyudukce biraz sorun oluyor. Cok uzun yazdim kusura bakma .sevgiler. mutlu yillar.

      Sil
    3. olur mu hiç iyi ki de yazdınız :)
      evet nasıl başlarsan öyle gidiyor tecrübenizden muhakkak yararlanmak isterim, dediğiniz gibi uyuma aracı olarak yada sallayarak yada kucakta gezindirmeye alıştırmamak gerek. inşallah becerebiliriz :)

      Sil
  4. Bu eskilerin önermesi çıkıyor bence. Tatlı yedim hep, atlı getirdim hehe :) Gerçi hiç aşermedim ben yulaflı burçak hariç. Afiyet olsun, yarasın topiğe.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yarasın ablası miniğime :)
      bakalım çok az kaldı inşallah gösterir kendini :))

      Sil
  5. Dün akşam yazını okudum gittim dolaptaki turşulara dadandım :D Baştan hep ekşi yedim bende ama şu aralar çikolata tatlı canavarıyım resmen, minnoş kızım ekşilerden sıkıldı sanırım :) Yarasın kuzucuğuna, pıt pıt et olsun :) Kilo olarak çok iyi gidiyorsun maşallahın var Hazelcanım :* Öperiz seni de yavru kuşunu da :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahha ayy iyi mi yaptım kötü mü yaptım bilemedim :))
      tatlıya düşmem inşallah kilo aldırıyor çok :((
      bizde seni öperiz :***

      Sil

Sen de bir şeyler söylemek ister misin?