14.03.2015

Braxton-Hicks Kasılmaları Nedir?

Hamişler, hamiş olmuş ve olacaklar merhaba J

Blogumu takip eden birçok arkadaşımdan güzel haberler alıyorum, çoğu ile aynı dönemde bebiş düşünüyorduk, çoğu ile aynı dönemde bu yola girdik J Hepimize maşallah diyelim JBugün sizlerle paylaşmak istediğim konu Braxton-Hicks kasılmaları.

25 ve 27. Haftalar arasında hissettiğim en güçlü şey ise kasık ağrısı. Çok kısa süreli ancak regl olacakmış gibi gelen bu kramplar meğerse çok normolmiş adına da Braxton-Hicks kasılmaları deniyormuş.


Rahim gerçek doğum sancıları için antrenman yaptığından oluşuyormuş. Bu kasılmalar günlük yaşantınızı etkilememeli ve sık olmamalıymış. Çünkü bu kasılmalar sıklaşırsa erken doğum riski taşıyabilirmişiz ( Allah korusun bebişlerimizi )

♥♥♥
Son notlarım:

27 hafta demek artık son trimester da geldi demek. İlk 3 ayınızda yaşadıklarınız geri dönebilir panik yapmayın.

♥♥♥

Bu haftanın önerisi ve aslında daha önceden yapılması tavsiye edilen şeylerden biri de sol tarafınıza yatarak uyumanız ya da dinlenmeniz olacaktır. Ben zaten sol tarafıma yattığım için zorlanmadım.
Sol tarafa yatmanın amacı gebelikte büyüyen rahmin vücudun sağ yanında bulunan ana toplardamara baskı yapmasıdır. Bu konuyla ilgili internette birçok bilgi bulabilirsiniz burada tekrar yazmıyorum. Bu konuya değinmemim sebebi ise bu günlerde artık vücut daha çok su toplamaya başlıyor ayaklarınız daha çok şişebiliyor işte en azından benim gibi işten eve gelince biraz sol yanınıza dönerek rahatlayabilirsiniz.

♥♥♥

Gebelik süreci, doğum ve lohusalık ile ilgili Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kadın ve Üreme Sağlığı Daire Başkanlığı Gebe Bilgilendirme Sınıfı Eğitimci Kitabı’nı okumak isteyenler >> tıklasın <<

Öneri ve görüşlerinizi bizimle paylaşın ki tüm hamiş arkadaşlarım yararlansın.
Mutlu hafta sonları dilerim :*


Görsel buradan alınarak düzenlendi.

6 yorum :

  1. Şimdiki anneler şanslı eskiden bilgisayar değil tv bile yokken, kimse bunları bilmiyordu - belki doktorlar biliyordu sadece- sana ve diğer arkadaşlarına hayırlı doğumlar...:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. her geçen gün yeni şeyler çıkıyor teknolojiye ayak uydurmak ne mümkün :)
      çok teşekkür ederim çok az kaldı :)

      Sil
  2. Allah muhafaza diyelim. :) Sağsalim inşallah kucağınıza alırsınız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. amin canım benim Allah sana da mutlu bir yuva ve güzel senin gibi güzel çocuklar nasip etsin :)

      Sil
  3. Cok faydali bir konudan bahsetmissiniz, Herkesin bebisini allah korusun herkese saglikli zamanli dogum nasip etsin :)

    YanıtlaSil

Sen de bir şeyler söylemek ister misin?