11.03.2015

Şeker Yükleme Testi


şeker yükleme testi
Şeker Yükleme Testi son zamanların en gözde konularından. Herkes farklı bir şey söylüyor… geçen hafta doktor kontrolümüzde doktor teyzemizin önerisiyle yaptırdık.

Test şu şekilde,
Sabah aç karna açlık şekerinize bakılıyor. Sonra yükleme miktarına göre şekerli su içiyorsunuz. Bana 75 gr yükleme yapıldı. İçtiğim içecek resmen limonataydı harika bir tadı vardı bir barak daha içebilirdim J

Suyunuzu içtikten sonra 1 saat ve 2 saat aralıklarla tekrar kan veriyorsunuz. Bu süreç içince bir şey yemek içmek yasak. Dinlenme modunda uyumadan saatlerin geçmesini bekliyorsunuz. Sonrasında kan tahlil sonuçlarınızı doktorunuzdan öğrenebilirsiniz.

Çayda, kahvede şeker kullanmıyorum. Ama itiraf edeyim son 1 aydır geceleri kalkıp tatlı yeme krizlerine girdiğimden midir nedir, sonuçlarım çok az yüksek çıktı. Sonuç olarak doktorum 2 haftalık bir diyet verdi. 2 hafta sonunda açılık ve tokluk şekerime tekrar bakılacak. Diyeti paylaşmıyorum ama yasaklar ve yenebilecekler listemi aşağıda veriyorum.

Sonuç olarak iyi ki de testi yaptırmışım yoksa ben hala şeker tüketmeye devam edecektim. Hem kilo aldıracaktı hem de farklı şeylere sebep olabilirdi.

YASAKLAR:

Beyaz ekmek
Hamur işleri
Makarna
Pilav
Ezogelin çorba ,unlu çorbalar
Muz
Kuru kayısı,incir,üzüm
Karpuz, kavun
Tatlılar
Bal , reçel
Kök sebzeler (patates,kereviz,çiğ havuç)

SERBESTLER:

Çavdar ekmeği
Doygun tam buğday ekmeği
Bitter çikolata
Et,tavuk,balık
Yeşillikler
Sebzeler
Süt,yoğurt,peynir

BUNLARIN HARİCİNDE DİET DEĞİL YARIM YAĞLI VEYA TAM YAĞLI ÜRÜNLERİ TERCİH EDECEĞİZ.

Fiyatlar hastaneden hastaneye değişiyordur. Faturaya bakıp fiyatını bir ara eklerim.
Testi yaptırıp yaptırmamak sizin tercihiniz, umarım doğru kararı verirsiniz.
Tekrar görüşmek üzere.

*Görsel buradan alındı.

11 yorum :

  1. Ben tam bir şeker delisiyim. Kesin yüksek çıkacak yasak gelecek diye gittim. Normal çıkmıştı.Bünyeden bünyeye değişiyor. Hamilelikte yasak listesi zaten genel anlamda mevcut, seninkiler de tuzu biberi olmuş. Ama dediğin gibi iyi yönünden bak kontrollü kilo alırsın. Şekeri de masum meyvelerden almaya bakarsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen zaten şüpheli gittim bende :(( çok yüksek değil bir iki puan ama yinede maksimumu aşmışım :(
      dediğin gibi meyvelere kaldık :)

      Sil
  2. benimde ilk hamileliğimde değil ama ikinci hamileliğimde az bisey yuksek cıkmıstı ve dr yasaklı listelere asla el uzatma diye tembihledi.etrafımdakiler aman azıcık ye ne olacak dediğinde 1 kurabiye yemiştim şekerim tavan yaptı inanamadım ben cihaz almıştım ölçmek icin tedbir amaçlı evet biraz işkenceli bir donem oldu ama bu vesile ile 13 kg aldım ve doğumdan 3 ay sonra kg normale dondu sekerimde yukselmedi hiç. Buarada seninde aklında olsun ben sonradan ögrendim dogumdan 3 ay sonra ya kadar da sekerim az da olsa yuksek cıkabiliyormus.sen benim gibi etrafa aldanıp kacamak yapma dikkat et canım hersey bebiş için gecici bir dönem :) he bu arada meyvede kısıtlı :) optum cok ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. etrafa pek uymamak gerek, doktorum önerisini her zaman ciddiye alıyorum. ne güzel 13 kg ile kapatmışsın inşallah bende çok almam ilk 4.5-5 ay 1-2 kilo aldım şu an 26 haftalığız toplam 6.5 kg almışım şeker yemeseydim daha az olurdu ama bundan sonra dikkat edeceğim.
      evet meyve de kısıtlı özellikle karpuz yok :)

      Sil
  3. Guzel bir konudan bahsetmissiniz, bu ara oldukca gundemde... Birileri gerekli birileri gereksiz deyip duruyor, bizleri de muallakta birakiyolar. Sizden de ogrenmem guzel oldu, tesekkurler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet son duyduğuma göre endokrinoloji derneği Canan Karatay hakkında suç duyurusunda bulunmuş. Yediğim bir paket çikolatadan daha az şeker yükleniyor bence yaptırmak gerek.

      Sil
    2. Evet cogu uzmanda gerekli oldugunu herhangi bir zarari olmadigini soyluyor, ben Fransa da yasiyorum burda da ayni sekilde bu testi yapiyolar. Ki burda gercekten cocuk konusunda ekstra dikkatli ve ozenliler.

      Sil
  4. Var ya hamile kaldığım/kalırsam bakacağım ilk yer burası olacak.
    Annesi minikcan çok şanslı :)
    Maşallah ona da size de :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahahaha canım benim :)) inşallah ne güzel olur doktor bey'le gelişme var mı :))

      Sil
    2. :) yok be güzel gözlü'm
      Çok meşgul kendisi sanıyorum ki.
      Üzerine düşmeye ne halim ne vaktim var :)
      Oluruna bıraktık böyle :p

      Sil
    3. kısmet diyelim :)) öperim :**

      Sil

Sen de bir şeyler söylemek ister misin?