29.04.2015

Atarlı Hamişten Biraz Serzeniş

Merhabalar canlar J

Bugün sizlere hamişlerin sinirleri bozan arkadaş, eş dost akrabadan bahsetmek istedim. Kesinlikle kötü niyetli olmadıkları aşikar ancak heyecanla bebeğini bekleyen ve ilk kez bu deneyimi yaşayacak anne adayları için oldukça sinir bozucu oluyorlar.
Çoğumuz bunu bilmeden yapıyoruzdur, ancak insan biraz düşündükten sonra konuşmalı diye düşünüyorum, karşındakinin samimiyetine güvenerek söylediklerimiz karşımızda ki kişi tarafından yanlış yorumlanabilir…


Peki kim bunlar J Tabi ki daha önce çocuğu olmuş bayan arkadaşlar. Ne diyorlar da hamişlerin gergin olan sinirleri daha da geriliyor peki?

Örneğin ben bebekken annemlere hiç ızdırap çektirmemişim, geceleri uyanan ağlayan bir bebek olmamışım. Ozan ise bende bir tık daha fazla uyanan ama öyle ailesine çile çektiren bir bebek olmamış ki olsa bile bu bebek konuşamıyor ki derdini adam gibi söylesin ondan beklenen zaten ağlaması vs vs.. bunu biz bilmiyoruz gibi ahhh ahh doğduktan sonra sen görürsün uykusuz geceler başlayacak, gözüne uyku girmeyecek, yok böyle olacak yok şöyle olacak diyerek önceden bir korku filmi fragmanını anlatır gibi boş boş konuşan tiplerden bahsediyorum.

Dün öğle yemeğinde arkadaşlarla dışarıdaydık bir anne kızına yemek yerken bağıra bağıra git ellerini sil, şöyle ye böyle otur bağırıp çağırıp durdu. Şimdi gördüğüm kadarıyla kız usluydu yani edepsiz bir çocuk değildi ki bağırmayı onca insan içinde aşağılanmayı hak etsin. Edepsiz bir çocuk bile olsa o şekilde bağırılmayı hak etmez farklı bir şekilde yaklaşmak gerek. Bende asla bir çocuğa toplum içinde bu şekilde bağırılmaması gerektiğini söyledim, bir iki arkadaşım seni de görücez falan dediler, beni göremezsiniz efendim !! bunun yanlış bir davranış olduğunun farkında olmadan da bir başkasına ders verir gibi konuşmayı adet edinmişiz, çok yanlış….

Bir diğer konu emzik meselesi, bebeğime emzik vermeyi düşünmüyorum, bende bebekten çok nadir kullanmışım. Eee emziksiz bebek mi olur, ağlayacak O, nasıl susturucan şimdi böyle diyorsun doğunca göreceğim seni !! OK doğunca gör şimdiden bana negatif enerjini yükleme zahmet olmazsa. Ayrıca sanane ! Evet  kötülük olsun diye söylenmiyor ama sus söyleme benimde aklım var çok şükür !

Diğer bir konu mesela kilo. Faceden bir arkadaşım yorum yapmış fotoma ki O’da daha 3-4 ay önce bebek sahibi oldu beni en iyi anlaması gerekenlerden sözde !! Kilo ile hiç alakası olmayan bir foto altına demiş ki “ahh ahh o kilolar kolay gitmiyor hiç verilmiyor valla, hatta alıyorsun Allah kolaylık versin!!” çok yardımcı oldun sağ ol!! Senin bu engin yorumun sayesinde aydınlandım, teşekkürler …. Kilo veririm, alırım keyif benim !! Hiçbir hamile arkadaşım kilo almak istemez heralde yok ben 10 kilo daha alayım demez, bünye, metobolizma ne ise o. Biraz gayret gerekir kilo vermek için biraz ağzını tutmak gerekir, neyin nasıl yapılacağını bilecek kadar da aklım var çok şükür !

Sonuç olarak demek istediğim şeyi birçoğunuzun anladığını düşünüyorum. Her birey çocuğunu nasıl yetiştireceğine kendi karar versin, başkasının işine burnunu sokmasın !

27 yorum :

  1. Maalesef Her zaman herseye burnumuzu sokmayi cok severiz, uzerine de bir de olumsuz yikici elestirilerde bulunmayi da... Bu tur konusan kisilere ben gulup geciyorum, mevzu kilo mu hic onemli degil en onemlisi bebegimin ve benim saglikli olmam. Ayrica soyle de bir durum var, emzirme durumunda oldukca kalori kaybi oldugunu ve saglikla kilo verildigi her yerde yaziyor.

    Baskalarina abartili urkutucu konusmalar yapacaklarina egitici ogretici konularla gelisime acik olunsa bence daha iyi olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen !! Benim anlamadığım neden bu korku fragmanını gözüne gözüne sokmayı seviyoruz, kendi deneyimlerin varsa daha pozitif yaklaşımla anlat daha çok yardımcı ol yani demi.

      Sil
    2. Evet bence de kesinlikle oyle ama iste hepimizin birseyleri aktarma durumu cok farkli, genelde de pozitif olmak yerine abartili negatif konusmalari seviyoruz.

      Olsun ne yapalim, ben kendi adima abartilari ve negatiflikleri geri plana atip almam gereken bisey varsa onu aliyorum :)

      Sende cok bilincli ve tatli bir hamissin insallah bebisinde oyle olur :)

      Sil
    3. sağol canım ya :) senin gibi beni anlayan arkadaşlarımın olması çok güzel

      Sil
    4. Ne demek rica ederim :)

      Sil
  2. ya bunlar dogumdan sonrada susmuyorlar 2 cocugum var hala buyuyunce gorursun diyorlar gorurum nolcak ben hic isyan eden şikayet eden bir tip olmadım ki cocuk bakmakta zor gelmedi kendi negatif enerjilerini ozellikle hamile ve lohusalara yaymaya bayılıyorlar gercekten. hele o dısarda bagıran ailelere hic dayanamıyor laf soyluyorum sonra kavga ediyorum ama napim dayanamıyorum kalabalık icinde hicbir cocuk hakareti ezilmeyi haketmiyor :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sussunlar bir zahmet çok sinir bozucular :))
      senin zaten bu konuda hassas olduğunu biliyorum bağırıp çağırmak bir çocuğa ne kadar çok zarar veriyor farkında değiller maalesef..

      Sil
  3. Güzel anne,
    Sen kadar en düşünceli annelerden biri olacaksın buna eminim.
    O kilo mevzusunu da takma sakın ya onların hepsi gidiyor, örneklerini çok gördüm
    Emzik konusu da sana kalmış bu yapılanlar şey gibi geliyor bana doktor olmayı istememene rağmen doktorluk iyidir iyi tarzında konuşmaları çekmen gibi.
    Ama bir kulaktan girsin diğerinden çıksın.
    Unutma En bi tatlı düşünceli annelerdensin :)
    Ve eminim çok iyi bir ebeveyn olacaksın oldun bile :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım ya ne güzel şeyler söylemişsin :)) Allah sana da nasip etsin inşallah..
      zaten bir kulaktan giriyor diğerinden çıkıyor ama insan o an sinir olduğuyla kalıyor işte :(

      Sil
  4. Oncelikle insallah Allah biyle guzel bi duyguyu ilerde bana da yasatir diyorum kesinlikle patavatsiz teyzeler demek istiyorum ben ona sokma burnunu sana ne ki hamile insanlarin zaten hormonlari tavan yapmis ne diye moral bozarsin ki dimi ama ayrica o facedeki arkadas da saniyorum ki epey kiskanmis yarasi olan gocunur derler o kilolar mutlulukla verilir hos emzirirken gider bebekle ugrasma derken zaten gider hos kilo verme bebek dogduktan bi sure sonraya kadar dusunulmesi gereken en son sey bebisim sagligi onemli bana kalirsa farkli dusunen de zannetmiyorum olsun Insallah sag salim bebeginizi kucaginiza alirsiniz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin canım Allah isteyen herkese nasip etsin :)
      patavatsız teyzeleri zaten durdurmak imkansız ama kendi yaşıtlarım yapmasın bari :(
      valla ilk okul arkadaşım geçen başka bir yorum daha yaptı, bir kez daha yaparsa sileceğim :))
      evet bende senin gibi düşünüyorum önce bebiş sağlığı önemli kilo vs bunlar 2. gelen konular ama milletin ağzı torba değil ki büzesin :)

      Sil
  5. Face arkadaşın için yorum yapasım var, kendisi zayıflayamamış moral bozmaya çalışıyor. Takma kafana şeker :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet evet aynen zaten bir yorumda bozdum artık sinirlendirdi çok :)

      Sil
  6. Birçok hamişin ortak dertlerini yazmışsın, ellerine sağlık:)
    Bir de"ben seni çocuk doğurunca görücem"ciler var ki, favorim (!) onlar...

    YanıtlaSil
  7. :)) ayy canım benim iyi sinirlendirmişler seni ben de aynı durumdayım sürekli seni de görcez diyenlerin neyi görmeyi istediklerini anlasam zaten :)) boşver takmamaya çalış sen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. demi :)) görecekler de ne olacak başları arşa mı değecek, zevk alıyorlar resmen :)

      Sil
  8. o zaman bir bilmişlikte benden gelsin. Sen bir de onları doğumdan sonra gör :D Şöyle söyleyeyim 5 yıldır evliyim ve eşimin kuzenleri 5 kere görmüş değilim. Doğumdan sonra hayırlı olsun demek için arayıp saatlerce annelik ve emzirme kursu vermişliği vardır kendisinin. sanırsın ki bi onun çocuğu var, bi tek o biliyo... Zaten lohusayım, zaten bebeğim durmuyo, zaten sütüm yetmiyo,zaten kendimi yetersiz hissediyorum birde çok bilmişlerle uğraş :S bence lohusa depresyonunun yanında lohusa kini de var ama kimsenn haberi yok. :D neyse sayende bende içimi döktüm sağol :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya iştehep aynı teyzeler bunlar :) sanırım seri halinde üretilip her hamişin yanına bir kaç tane serpiştiriliyor :))
      içini döktün bak iyi oldu zaten bu yazıda dertleşelim diye yazıldı :))

      Sil
  9. Moral bozma :) gül gec...
    Benim oglumda emzik almadi , ne yapalim,o da büyüdü..Emzirmek istedim, tutmadi .Sagip,verdim.Mama takviyeli, sisko olacak dediler, hareketli,merakli az uyurdu,hiperaktif dediler, dedilerde dediler..Simdi atetik Mi atletik.

    Sende kulak asma...Her sey olacagina varir, zamani gelince caresine bakilïr ki..Bilincli bir Anne adayi olarak her seyin üstesinden gelegine eminim :)



    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne yapsan yaranamazsın bu tiplere :) "Bak teyze sende olmamışsın insanlara huzur ver azıcık" diyoruz mu bi sana diceksin aslında :)
      kulak asmıyorum ama o anlık da olsa insanı germeye yetiyorlar

      Sil
  10. Millet kendi cocuklarinda yasadiklarini baskalarinin cocuklarindada aynisi olacak mantigiyla yasadiklari icin
    sacma sapan konusmalar olusabiliyor
    benim oglum erken dogdugu icin emme olayi olamadi ilk baslarda
    sagip vermeme ragmen yetmedi mamada vermek zorunda kaldik
    benimle ayni zamanlara yakin dogum yapan arkadasim
    guya hayirli olsuna aradi
    emmesi konusunu konusurken bana dedigi o cocuk mamaya alismis hayirli olsun sut sagma gunlerin dedi cok sinirim bozulmustu onunki surekli emiyomus ama belli bir zamandan sonra agliyomus bende sutun bitiyodur farketmiyosundur dedim bana kizdi ben sutsuz anne olacak kadinmiyim diye
    sonra oglusum 20nci gununu doldurunca deli gibi emmeye basladi. basladiki 2yasina kadar surdu
    bana hava atan arkadasimin bebegiyse 40i dolmadan emmeyi birakti

    Diyecegim o ki etrafinda kocaman cocuklarda olsa senin kucucuk bebisinle biseyini karsilastiracak hep millet
    benimki soyle yapiyodu seninki yapiyomu yapmiyomu gibi gibi

    Allah sag salim bebesini kucagina almayi nasip etsinde
    bu olanlarin hepsini bi sure sonra duymuyosun
    ama suda var hassas donemdeyken olanlar aklina kaziniyor kaliyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. zaten birini hayırlı olsun diye aradıktan sonra insanlar hep kendilerini anlatır, telefonda yüz yüze sana bişi anlatan insanları dinlemek yerine benim şöyle benim böyle diye diye iyice bunaltırlar insanı !!
      Amin inşallah :)) valla tepemi attırmasınlar zaten sıcak havaya denk gelicek haşlarım böyle konuşanları :)

      Sil
  11. Ahhh o "daha neler göreceksin" diyerek felaket tellallığı yapanlar ve kilo mevzusunu dile getirenler beni de delirtiyorlar... Tüm hamilelerin etrafında, istenilenden fazla var böylesi. Sabırlar hepimize, ne diyeyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu ablalar teyzeler bize de dediler ooh iyi oldu söyledim içimde kalmadı birazda başkası strese girsin diye özenle cümleleri seçip seçip önümüze sunuyorlar bence :))
      Hepimize sabır versin Allah'ım :))

      Sil
  12. Malesef hazelcim böyle insanlar var hepimizin çevresinde kötü niyetli degiller ama insanın hassas olduğu zamanlarida dusunmeleri gerekiyor.Evlenmeden önce 'evlendiginde göreceksin ' evlenirsin 'şimdi iyi zamanların çocuğun olsun gorucem ben seni' biz nezaman onların mertebesine ulasicaz bilmiyorum ;) bu liste böyle uzuyor hepimiz bireyiz aklimiz fikrimiz var çok şükür sen nasıl istiyorsan öyle olsun her şey.:)

    YanıtlaSil
  13. Çünkü "en iyi"si onlar.. Şuan en hassas bir o kadar da güzel, heycanlı günlerin.. Olabildiğince kimseye kulak asmamaya çalış.. emzik konusuna gelince ne ben kullanmışım ne de kardeşim kullandı, hiçte bir sıkıntı olmadı. Herşey gönlünce olsun canım hiç bozma moralini :)

    YanıtlaSil

Sen de bir şeyler söylemek ister misin?