20.04.2015

Doğuma Giderken Anne İçin Gerekli Malzemeler

Anne için gerekli malzemeler de bebek için gerekli malzemeler kadar çokmuş. Listenizi yapın ve hiç birini atlamayın.

En önemlilerinden biride hijyenik tek kullanımlık iç çamaşırları. Ben e-bebek’ten 5 li set halinde 2 paket olarak aldım. 2-3 tane de normal pamuklu bir beden büyük iç çamaşırı aldım.

Emzirme atleti almayı düşünmüyorum, ancak 1-2 ince askılı elastik atlet aldım. Yine emzirme sütyeni aldım, hatta şimdiden kullanıyorum altları lastik olduğu için rahat oluyor demirleri batmıyor. 1 tane daha alacağım yedek olmasında fayda var.

Doğuma Giderken Anne İçin Gerekli Malzemeler
Görsel buradan alındı.
Sezaryen sonrası duş alabilir miyim bilmiyorum doktorumuz yapabilirsin derse kesin duşa girmek istiyorum. Hem banyo hem wc ihtiyacı için beyaz sabo terlik götüreceğim.
Foto çekimi olacağı için tarak, saç bandı, makyaj malzemelerim de yanımda olacak. Onları da evlenirken aldığım kutuya koyarak götüreceğim.

Birkaç çift çorap ve bir paket büyük boy hijyenik ped alacağım. Ve hepsi doğum hastane çantama gidecek…

Numaralı lens kullandığım için lens solüsyonu ve kabım ile gözlüklerimi götüreceğim. Yoksa minikcanımı nasıl görürüm J

Yanıma vücut losyonu, parfüm yada deodorant almayacağım ki minikcanım annesinin kokusunu alsın J

Küçük boy diş macunu, kapaklı yeni bir diş fırçası, şampuan  ve saç kremi, havlu da çantaya eklenecek.

Kirli çamaşırlarınızı koyacağınız bir torba yada poşet olması da iyi olur. Ben büyük boy kokulu çöp poşetlerinden alacağım.

Hastane çıkışında giymek için uygun kıyafet, babet ve terliklerinizi de eklemeyi unutmayın. Tabiî bu arada eşiniz için de birkaç parça eşya ( t-shirt, çorap, diş fırçası ) koyabilirsiniz.

Gördüğünüz gibi ufak tefek ancak bir çok ihtiyaç söz konusu hepsini bir anda yapmaya kalkınca insan strese girebilir o yüzden zaman zaman bu ihtiyaçlarınızı mutlaka tamamlayın.

Anne için aklıma gelenler bunlar, hastane çantasında buluşmak üzere öpüldünüz :**

18 yorum :

  1. Adsız4/20/2015

    Emzirme sütyenleri cok rahat oluyor ben uzun sure dogum sonrasi kullandim :) dogumdan hemen sonra dus yapamayabilirsin canim Sezaryen sonrasi doktorum bana 3-4gun sonra ayakta duş yapabilirsin demisti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ofiste geçen yıl sezercik olan arkadaşlar var ertesi gün yıkanıp çıkmışlar vallahi :)) bende onların yalancısıyım ama umarım yıkanabilirim :)

      Sil
  2. Zaman yaklaştı hazel...Sezeryanla dogumu sen mi tercih ettin cnm ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet ben normal doğum yapamam psikolojik olarak böyle bir şeye hazır değilim :)

      Sil
    2. doktorunun fikri ne bu konuda? Normal doğum çok sağlıklıymış ama tabii ki psikolojik yönü de önemli.

      Sil
    3. beni normal için ikna etmeye avantajlı yönlerini açıkladı ancak, o an geldiğinde ve yapamayacağını anladığın an ıkınmayı bırakırsan daha zor bir doğum olur dedi ki aynen öyle olur :) o yüzden kendine yapabilirim diye güvenmiyorsan nasıl istersen o şekilde yaparız dedi

      Sil
  3. :)) ben de sezercik nedemek diyorum ahahahah :)

    ayy sen bunları yazdıkça ben heyecanlanıyorum yaa :))) Allah kolaylık versin canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahahah evet biz kendi aramızda sezercik diyoruz :)) sezaryen ameliyat biraz ürkütücü geliyor :))
      Sanada kolaylık versin unutma bunları :)

      Sil
  4. Hazel canım ben sezaryenden 10 saat sonra filan duşumu aldım:) Bir sprey sıkıyorlar, bir şekilde su geçirmezlik sağlıyor o. Her gün aldım eve dönünce de. Emzirme sütyeni/atleti çok al. Hem lohusalığın ateş basmaları olacak, bir sen yaz bebeği doğuracaksın zaten hava sıcak olacak. İlk zamanlar sütler foşur foşur olduğundan ekşi peynir gibi gezmemek için bir günde 2 atlet değiştirdiğim olurdu:)
    Bez için de canbebe nin yaşlı insan bezleri var:) Onlardan almıştım çok rahat ettim çünkü öyle büyük boy pedin halledebileceği bir kanama değil o ilk günler; baya baya yetişkin pedi al bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o süper :) pazartesi kontrol var soracağım zaten umarım yaparsın der, çünkü dediğin gibi sıcak olacak... şimdiden ateş basıyor bir anda soyunuyorum zaten haziranda çıplak gezerim sanırım :)
      benim normal regl dönemlerim 2 mak.3 gün sürüyordu ve az geliyordu bakalım doğumdan sonra değişecek mi ama dediğin mantıklı :) peki bir şey soracağım o kocaman bezi kendin bağlayabiliyor musun birisi yardım ediyor mu ? bir de idrar için sonda takılırken canın yandı mı herkes çok acıyor diyor :(

      Sil
    2. Canım o bezler dev gibi olduğu için her türlü takarsın:) Ben epiduralli sezaryen oldum. Doğumdan 3-4 saat sonra gelip kaldırdılar beni zorla yürüttüler. Daha doğrusu iki hemşire koluma girip beni tuvalete sürükledi diyelim:) Dünyam dönüyordu çünkü. Orda tuvalete gidip sondayı çıkarttılar ve ben hiçbir şey hissetmedim. Ne takılırken ne çıkartılırken bir sızı bile yoktu inan :)
      Önemli olan o ayağa kalkmalar ama. Mutlaka kalk, direnme. Hemen yürü ufak ufak. ben 3. gün sırtımda sırt çantam elimde Murat'ın ana kucağı hoplaya zıplaya çıktım hastaneden.

      Sil
    3. evet yürümek gaz çıkarmak gerekiyormuş :) yapacağız artık ne yapalım :))
      korkutmayı sevenlerden birine denk geldim demek ki strese soktu beni doğumdan çok acıdı kendimden geçtim falan deyince noluyor yahuu dedim :))
      inşallah sen gibi hemencik ayağa kalkarım :))

      Sil
    4. Sonta işi ebenin becerisiyle alakalı sanırım. Bende hiç hissetmedim. Bende hasta bezi almıştım ama paketini bile açmadım. İlk gün hastaneden verdiler. Diğer günlerde her zaman ki gibi büyük boy ped kullandım onu da aşağı yukarı bir hafta falan kullanmam gerekti. Ebenin söylediğine göre doktor içeriyi iyi temşzlerse kanama çok olmazmış

      Sil
    5. hmmm bende dün gittim aldım bezden öyle çoook kocamanından almadım ama yine de büyük tabi :) inşallah güzel temizlerler :))
      sonda işini araştırdım doktorun tercihine kalmış diyorlar eğer yapılcak derse anestezi alınca taksınlar diye talep edeceğim :)

      Sil
  5. bence emzirme sütyeninin yanına birkaçta emzirme atleti ekleyin...
    emzirirken üstünüzün açılmasını engelliyor...
    keşke normal doğumu seçseydiniz
    sezeryanın ağrıları normal doğumdan fazla ve uzun süreli oluyor çünkü
    ama tercihinede saygım var...
    Allah hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin bebeğini

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öyle mi dersiniz ? bilemedim şimdi bir bakayım onlara da o zaman :)
      normal doğumu fiziksel olarak da yapmam zor çatım dar çünkü, boş yere acı çekmek istemiyorum daha tehlikeli olabilir..
      Amin inşallah tüm hamişler bebişlerine hayırlısıyla kavuşsunlar :)

      Sil
  6. Yaz sıcağında doğum yapacağın için bence deodorant almasın yanına. Ama bebek rahatsız olur diyorsan taş deodorantlar var kokusuz. Gratislerde satılıyor crystal markasının. Suya tutup ya da koltukaltını ıslatıp kullanıyorsunuz. Belki yardımcı olur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. baksanıza nisan bitecek havalar nasıl bence haziran 1'de de çok sıcak olmayacak :)) ama Gratisten öyle bir şey almıştım kokusuzdu doğru diyorsun tekrar bir bakayım hatırlattığın iyi oldu :)

      Sil

Sen de bir şeyler söylemek ister misin?