15.05.2015

Hamilelik Nasıl Bir Süreçtir?


Benim gibi mide bulantısı yada farklı bir rahatsızlığı olmayan anne adayları için gerçekten güzel bir deneyim. Reglde görülen gecikme yada plastik bir çubuktaki iki çizginin görülmesi ardından yaşanan tarifi imkansız bir sevinç, mutluluk , hayat arkadaşınla yaşayabileceğin en güzel anlardan biri…
Görsel buradan alındı.
İlk doktor kontrolünde gidip gördüğüm ufacık bir kesenin içindeki küçücük bir hücrenin günden güne nasıl da bir insan haline dönüştüğünün mucizesi..

Her gün gelişen milyonlarca hücre, küçücük eller ayaklar, küçücük ancak gümbür gümbür atan kalbi ve koskocaman ruhu ile verdiği huzur….

Annenin ilk günden son güne kadar vücudunda bu mucizeyi taşımak için verdiği değişim… Ruhsal ve fiziksel bir çok değişiklik..

Kimi zaman yaşanan zorluklar, kendi çorabını giyemeyecek hale gelmek… hepsi ama hepsi o küçük minikcanların kokusunu duymak için az bile…

Anne ve baba olmak… büyümek …

İki kişilik çekirdek ailemizin maceralarına mimik bir can geliyor yeni bir yaşam başlıyor.. Şimdiden küçük ellerini ayaklarını öpeceğim, nesefesini dinleyeceğim, minik kalp atışlarını duyacağım zamanı iple çekiyorum. Ve bana vereceğin sonsuz sevgi için Allah’a şükrediyorum…


Allah tüm isteyenlere nasip etsin, kimseyi bu mutluluktan mahrum bırakmasın.

9 yorum :

  1. Hamilelikte en zor dönemim son haftalardaki reflü idi. Çok rahatsız edici bir durum. Reflü sorunu olanları çok çok iyi anladım ne menem bir şeymiş. Ama yaşanılan tüm sıkıntılara değiyor, bakabilecek herkes bebek sahibi olmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende normalde reflü vardır Allah'In hikmeti işte hamilelikte hiç olmadı çok şükür :)

      Sil
  2. amiin canım benim Allah kimseye yokluğunu göstermesin her dua edişimde bebişi olmayanlara da dua ediyorum çünkü yokluğu çok zor biliyorum..
    çorabı bile giyemiyoruz :)) sabah kilotlu çorabı giyerken yere yapışıyordum krize girdim gülmekten halim çok komikti :)) heranından rezilliğinden bile keyif alınacak bir dönemmiş çok şükür Allaha :)) insan kusunca sevinir mi ya ben ilk kustuğumda ayy çok mutluyum deyip kendi kendime şükrediyordum..
    sabırsızlıkla bekliyoruz bakalım hayırlısıyla kavuşuruz inşallah..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) evet şekilden şekle giriyorsun komik anlar oluyor, ama artık komiklikler işini biraz ciddiyete bindirdi bebek aşağı indikçe yatıp kalkmak çok zorlaşıyor.

      Sil
  3. Çok güzel anlatmışsın canım...
    Sağ salim miniklerimizi alalım kucaklarımıza ve isteyen herkese de nasip olsun bu güzel duygular...

    YanıtlaSil
  4. Ah ne güzel, her düşündüğümde heyecanlanıyorum. Bazen günlük koşuşturmacanın içerisinde unutuyorum karnımdaki canımı, hatırladığımda ise her defasında daha fazla seviniyorum ve heyecanlanıyorum. Çok şanslıyız... Umarım vaktinde ve sağlıkla kavuşalım canlara ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. doğuma neredeyse 10 gün kaldı düşünce kafayı yiyecek gibi oluyorum :))) sanki hamile değilmişim gibi evde işte koşturup durdum ama yanlış yaptım daha sakin ve yavaş olmak gerekiyor hiç bir iş onlardan kıymetli değil doktor kilosunu beğenmedi geçen hafta 2.750 kg'dı daha çok almış olmalıydı dedi artık evde hep yatıyorum :)

      Sil

Sen de bir şeyler söylemek ister misin?