24.05.2015

NST Testi ve Anestezistle Görüşmemiz

NST Testi ve Anestezistle Görüşmemiz
Geçen hafta NST’ye gireceğimden bahsetmiştim. Yaklaşık 15-20 dk süren bir testmiş. Minikcanınızın stres seviyesi ve sizin kasılmalarınızı ölçüyorlar. 

O zamanlar hala işe devam ettiğim için 20 dk’da 2 kasılma olmuş kendini fazla yoruyorsun demişti doktorumuz. 

Hal böyle olunca o hafta hemen izine ayrılmıştım. 1 haftadır evde keyif yapıyorum şu dişi kuş dürtüsünü saymazsak bütün gün yatıyorum J

Birkaç gün önce Eskişehir’den annemle babamda geldi, bebişe ve bana yardımcı olmak için çarşamba günü de Ankara’dan teyzem geliyor J İnsanın yanında sevdiklerinin olması çok güzel bir duygu, evlenip İstanbul’a geldikten sonra geride bıraktıklarınızın kıymetini daha çok anlıyorsunuz.

Minikcanım artık iyice büyüdü, 37 haftalık olduk, yeri iyice daraldı, hareketleri birkaç haftadır giysimin üstünden bile görünüyor. Kasıklarımda artık ağrılar olmaya başladı. Bebiş 2-3 haftadır zaten doğum pozisyonuna girmişti, yavaş yavaş da doğum kanalına girdiği için karnım biraz daha aşağı indi J Canım kızım normal doğum için kendini otomatik olarak hazırlıyor (Allah’ın işi işte J)

Doktorumuz artık benden ümidi kesti, dosyamıza sezaryen olarak kayıt açtı. NST’den sonra anestezistle görüştük. Birkaç kan testi yapıldı. Sonuçlarım normal çıktı.
Anestezist; kilomu, boyumu, yaşımı, kullandığım ilaçları, bildiğim bir alerjik durumum olup olmadığını sordu. Ciğerlerimi ve kalbimi dinledi. Son olarak da ameliyat anında gerekli olur da solunum tüpü kullanmak durumunda olurlarsa diye boğaz genişliğimi inceledi.

Görüşme yaptığımız yer ameliyathanenin hemen yanıydı, tüm bunları da konuşunca azıcık tırstım ne yalan söyleyeyim J sonunda da bir form imzaladım. Bu form kısacası ameliyat sırasında ölebilirsiniz formu (Allah korusun), herhangi bir durum da karar vermesi içinde bir kişiyi seçip bilgilerini veriyorsunuz … Neyse burayı kısaca geçelim !!
İşte son kontrolümüz bu şekilde geçti, pazartesi günü artık son kontrolüm var net bir tarih belirlenecek ve o gün sabahtan hastaneye gideceğim. Minikcanımı kucağıma almak için sabırsızlanıyorum şimdiden dualarınızı eksik etmeyin olur mu ?

Tekrar görüşmek üzere :*


 Görsel buradan alındı.

17 yorum :

  1. Sevdiklerinin yanında olması çok güzel, sana moral veriyorlardır. Allah yardımcın olsun.... Hayırlısıyla bebeğini kucağına alırsın.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen onlar olmazsa hayat çok daha zor gelirdi ..inşallah kavuşurum bebeğime :)

      Sil
  2. Allah yardımcın olsun. Bebiş de normal yolla gelmek istiyorum diye sana mesaj veriyor aslında :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tabi tabi doğal olan o çünkü ama bende cesaret yok :)

      Sil
  3. Ahh çok heyecanlandım okurken bile!! Her şeyin şuan yolunda olduğuna ve güzel kızınıza kavuşmana az kaldığı için de ayrıca mutlu oldum... Umarım dertsiz, sağlıklı bir doğum olur da hepimizin özlemle ve heyecanla beklediğimiz kavuşma anını keyifle yaşarsın ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. insan böyle bişi karşısında heyecanlanmadan yapamıyor kalp atışlarım bir kaç gündür daha arttı hissediyorum ;)) inşallah önce ben sonra sen sonra da diğer hamişler kavuşsun bebişlerine :)

      Sil
    2. Aminnn inşallah hep birlikte Hazelcimmm Allah kurtarsın çok az kaldı tam zamanında kurtulacaksın havalar daha ısınmadan..Heyecanla İdil prensesi bekliyoruz eminim çok güzel bir bebek olucak senin gibi ;)

      Sil
  4. heyecanla bekliyoruz canım dualarım hep sizinle hayırlısıyla kucagına almak nasıl olsun insallahhh

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun Gülşah :)) hem korkuyorum hemde o gün gelsin istiyorum ;)

      Sil
  5. canım benim hayırlısıyla kavuşursunuz bebeğinize inşallah Rabbim kolay geçirsin. bol bol dinlen :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağ ol canım dinleniyorum artık çok az kaldı :)

      Sil
  6. Allah kolaylık versin Hazel, inşallah kolayca geçecek, sağlıkla kucağınıza alacaksınız:) Öpüyorum, dikkat et kendine. Ağır bir şey falan sakın dizinle bile olsa itmeye çalışma:) Eminim bıdı bıdı teyzeler binbeşyüzotuzsekiz kez söylemiştir ama, bir de arkadaş tavsiyesi olsun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahaha söylediler tabiki :))
      inşallah son 8 gün artık uykuda uyuyamıyorum bir an önce gelsin minik :)

      Sil
  7. Ben de genel oldum, doğum evvelinde bir şeyler yazmak istemem. Bu tarz konular insanda evham yaratıyor, aslında hiç doğum hikayesi okumamak en güzeli. Evladın o ilk kokusu var ya... Az kaldı, o mutluluğa Hazelciğim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet, okumamak izlememek gerek ama işte merak :))
      ooh annesine mis kokucak minikcan :)

      Sil
  8. Heey ne kadar da az kaldı yahu, Allah sağlık ve mutlulukla kucağınıza almayı nasip etsin İdil'i, güzel haberlerini bekliyorum, dualarım seninle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet :) nasıl geçti bu zaman anlamadım aslında !!
      Amin canım benim şimdi karnımda ama özledim onu gelsin sevsin annesi öpsün koklasın :)

      Sil

Sen de bir şeyler söylemek ister misin?