14.06.2015

Doğum Hikayemiz

Herkese yeniden merhaba,

Minikcanım artık yanı başımda, cennet kokusu burnumda, pamuk elleri ellerimde J hamileliğim son aylarında kendini sürekli saklayan bebeğim artık gözümün önünde…
Artık bende kendimi çok daha iyi hissediyorum o yüzden sizlere doğum hikayemizi anlatmak istedim. Önceki yazılarımdan bilenler vardır annemler Eskişehir’den gelmişlerdi. Biz ailecek acı biber sever bir aileyiz. Sabah, öğlen, akşam far etmez biber yeriz. Ancak hamileliğin son günlerinde acı yemek doğumu tetikliyormuş !! bunu bilmeden son 10 gün fazla acı yemiş oldum ve ayın 1’inde ilk nişan kanaması oldu. Sabah kadarda sancılar gelmeye başladı. Ertesi gün doktor kontrolüm vardı. Cümbür cemaat doktora gittik tabiki. Kontrolde doğumun 1-2 gün içinde olabileceğini öğrendik. Ama ben öncü sancılara bile dayanamadığım için ertesi gün sabahtan hastanede olmak üzere randevulaştık.

2 Haziran’da sabah 9 da hastane odamızı süslemeye koyulmuştuk bile. Bir yandan odayı süsleyip bir yandan da foto video işine giriştik. Onca şeyi nasıl yaptım bilmiyorum çünkü acayip heyecanlıydım. Fotolara bakınca o heyecanı yüzümden okuyabilirsiniz J

Oda süslememiz bittikten yarım saat sonra doktorumuz odamıza geldi ve artık zamanın geldiğini söyledi. İşte o an ağlamaktan kendimi alamadım. Hemşireler gelip sondayı takmaya çalıştılar. Sondayı kimi doktor narkoz verildikten sonra da taktırabiliyormuş ama narkozun bebeğe ulaşma ihtimali olur diye bizim ki önceden taktırdı.

Sonda taktırma işi en sıkıcı olan kısımdı. 3 hemşire ancak takabildi onlar ittikçe ben kendimi sıktım, hem canım çok acıdı hem de 3 yabancı insana karşı oramı buramı açma fikri beni çok rahatsız etti J

Neyse sonda takıldı ve ameliyat giysisi giyildi. Hasta bakıcı da geldi ve ameliyathaneye inmek üzere odadan çıktık. Hep beraber asansöre bindik sanırım 10 kişi falandık. Ben tabi artık saldım kendimi bir ağlama bir titreme geldi. Beni öyle gören annem de bana ağlama bak falan derken hüngür hüngür ağlıyordu. En son eşimden bir öpücük aldım ve ameliyathane kapısından içeri girdim. Artık yalnızdım. Zaten panik atak biri olduğum için odada onca insanı ve aletleri görünce eyvah dedim işte gerçekler J tir tir titreme geldi üzerime, soğuktan değil heyecandan bir türlü engel olamadım tabi. Doktorum ve anestezistimle hemen yanımdalardı. Güzel şeyler söylemeye gayret ediyorlardı ama nafile. Bir hemşire kollarımı bağladı. Ve elimin üzerinden serum bağlantısı yaptı. Bir yandan doktorum önüme perdeyi çekmişti ve şimdi karnına losyon sürüyorum biraz soğuk dedi. Ve işte o kadar J gözümü açtığımda ayılma odasındaydım. Hiç geriye saymadım. Konuşarak bayıltılmayı bekliyordum J ama her şey olup bitmişti bile. Odada adımı söyleyen hemşireye ancak ben iyiyim bebeğim nasıl diyebildim ondan da çok iyi maşallah diye söylediğini duyunca tekrar uyumuşum J odadan çıkarken eşim fotolarımı çekmiş yüzümde gülümseme vardı. Çok komik bir fotoğraftı J


Artık korkulacak her şey geçmişti benim için, ben ayılma odasındayken bebişimi yukarı çıkarmışlar, tartmışlar, silmiş ve giydirmişler. Hepsini sonradan videodan izledim. Yukarı odaya çıktığımda bebeğimi ilk kucağıma aldığım anı hiç unutmayacağım. Kısa bir süre de olsa göz göze geldiğimiz o an benim için hayatımın en kıymetli anı olarak kalacak…

Sonrası malum, ayılma süreci, gelen giden misafirler, foto çekimleri vs….
İşte bizim doğum hikayemiz bu şekilde… Minik İdil Leyla’m artık bizimle, sevgisi her an kalbimizde.. onsuz bir hayatı düşünmem mümkün değil, bundan sonra her şey onun için…

Sezaryen sonrası için merak edenler varsa, dikişlerim hiç acımadı sayılır, sadece yataktan kalkerken zorlandım o da sondanın 4-5 seferde ancak takılmış olmasındandı bence. İlk gün karnım hala 5 aylık gibiydi. İlk 2 gün tuvalete çıkamadım ve gazda çıkaramadım ki gaz için günde 4 tane ilaç içiyordum. Son gün biraz biraz gaz çıkardım eve geldiğimde de tuvalete çıkabildim. 4. Gün göbeğimden eser kalmadı. Şu anda hamileliğimden önceki kadar göbeğim var. Bu gün itibariyle 8 kg vermişim. Zaten 14 kg almıştım. Hala ödemim var. Kalan kilolarda kol ve bacaklarımda, yakında onlarda gidecek.

Bol bol emziriyorum. İlk günler meme uçlarım çok acıdı bir ara yara olacak sandım. Ama artık onlarda durumu kabullendi ve daha yumuşaklar. Bu arada ilk 1-2 gün memişler çok hassaslaştı. İçinde biriken süt çıkmadığı için iyice şişti ve taş gibi oldular. Hemen süt sağma makinasını kullandık. 1-2 dakika içinde memişler indi. Ağrı sızı da kalmadı. Sanırım ilk 4-5 gün kolestrum geldi çünkü rengi sarıydı artık bildiğimiz süt renginde.

Neyse çok uzun oldu. Umarım sıkılmadan okumuşsunuz ve en azından fikir sahibi olmuşsunuzdur. Her doğumun kendine has zorlukları kolaylıkları olabilir. Umarım sizlerin doğumu da kolay geçer.


İşte böyle blogcanlar. Tekrar görüşmek üzere, hoşça kalııııın :*

48 yorum :

  1. Maşallah size. Mutluluğunuz bir ömür boyu daim olsun. Darısı başımıza :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. amiiiin :) Allah herkesin evine mutluluk versin huzur versin :)

      Sil
  2. Hazelciğim, hayırlı olsun güzel arkadaşım. Annelik sana çok yakışmıştır eminim, Minik İdil Leyla'yı benim için kokla öp :) Kendinize çok dikkat edin. Ben de artık tamamen buralardayım. Blogumda oluşan bazı aksaklıkları düzelttikten sonra yeni yazılara da başlayacağım. Daha sık iletişim halinde oluruz yanii :) Öpüyorum kocaman..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiz ablası :)) İleride darısı başına inşallah :)
      Ara sıra baktım yeni yazı var mı diye uzun süre olmayınca bıraktın sandım, umarım her şey yolundadır :)

      Sil
  3. Ya kızım sen niye normal doğum yapmadın? Neyse artık olmuş bitmiş:)))hayırlı uğurlu olsun, ismiyle yaşasın İdil Leyla. Maşallah. Bu arada okuyunca 'ay anam iyi ki evlenmemiş kız kurusu olmuşum ben böyle şeylere gelemezdim' dedim:)))))şimdi ne yapıyoruz inşallah ikinci bebeğe acı biber yemiyoruz:)
    sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaa ablacım normal doğum kolay mı sence :) vallahi öncü sancıya dayanamadım nasıl doğurayım :)))
      Hiç öyle şey olur mu, Allah herkese hayırlısını nasip etmiştir öyle düşünme ..
      Aynen acı bibere son :(

      Sil
  4. Hayırlı, güzel bir ömrü olsun. Yazınızı yüzümde bir tebessümle okudum. Leyla'sı da varmış İdil Hanımın. Çok güzel isim seçmişsiniz, çok uyumlu olmuş. Güzelliklerle büyütün ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin, hepimizin çocuğuna güzel ömürler yazsın Allah'Im ...
      Nüfusa geçmedi ama doktorumuz koydu adını bizde sevdik Leyla'yı :)

      Sil
  5. not: unutmuşum çikolatalara bayıldım:) valla şimdi doktorlar, hemişereler çok şanslı:))
    eskiden yoktu böyle adetler bir tek bebeğiniz oldu haberi veren hemşireye bahşiş verildiğini duymuştum...böyle daha güzel...:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) öyle öyle şanslılar vallahi...
      doğumdan sonra bir hemşire beni yıkadı ona verdik bahşiş :) hala var yani :))

      Sil
  6. Geçmiş olsun, uzun ve mutlu bir ömür dilerim minik İdil Leyla'ya :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiz :)) Amin hepimizin çocuğuna uzun ve mutlu ömürler yazsın Allah'ım korusun kollasın onları....

      Sil
  7. Hazel haber bekliyordum senden günlerdir girip girip bakıyordum:) Maşallah İdil Leyla Hanım'a:) Şimdi bol bol koklaşa koklaşa emzire emzire beraber uyuya uyuya geçecek günler sizi bekliyor Ne güzel!:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Sağolasın, 2 gün hastanede kalınca bende nete giremedim,sonrasında da gelendi gidendi derken fırsat olmadı. Blog benim için mutluluk kaynağı, sizlerden gelenleri okumak, blogları okumak depresyona girmemi engelliyor :)

      Sil
  8. Maşallah sana, bebeğinize ve tüm ailenize ♥ Umarım gelecek hayatınız da böyle güzel ve sorunsuz olur. Darısı başımıza diyelim, gün saymaya devam edelim bizler de :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amiiiin :)) sizinde çok az kalmış bir bakacaksın ki kucağında meleğin :))

      Sil
  9. Allah analı babalı büyütsün Hazel'cim, minik İdil senin gibi bir anneye sahip olduğu için çok şanslı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amiiin :) sağ ol canım daha yeni anneyim inşallah dediğin gibi olur :)

      Sil
  10. Geçmiş olsun Hazel:)
    Minikcan İdil inşallah kendisine, ailesine, vatanına, milletine, dinine hayırlı bir evlat olur.
    Sağlıkla, mutlulukla büyütürsünüz inşallah;)
    Öperim ikinizi de...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :)
      İnşallah en önemlisi de o zaten ! Elimden gelen her şeyle ona yardımcı olacağım inşallah :)

      Sil
  11. maşallah allah analı babalı büyütsün hayırlı evlat olsun sağlıkla büyüsün inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. amin, inşallah :) Allah hiç bir çocuğu ana babasız bırakmasın ...

      Sil
  12. Genel olmuştum ben de bağıra bağıra çıkmıştım ameliyathanenin kapısından, yaşadığım en büyük ağrı unutmam mümkün değil. Senin ağrın olmamış çok fazla, bu çok iyi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaa üzüldüm şimdi :(
      ama dediler ya gülerek ya ağlayarak çıkıyormuş insanlar ...

      Sil
  13. Allah sağlıklı mutlu ömürler versin hep birlikte gözünüz aydın:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amiiin :) darısı isteyen, bakabilecek gücü olan herkesin başına..

      Sil
  14. Sıkılır mıyım uzun uzun okumaktan tersine zevkle okuyorum tecrübelerini, bizlere de ışık oluyor İdil Leyla'nın doğum hikayesi ve yaşananlar :D bu arada sen iki isimden yana değildin Leyla'yı nasıl koydunuz Hazel ?
    Demek 10-15 güne o kadar kilon gitti heee ? Waauww darısı başıma inşallah :D bu arada çikolataları nereden aldınız bende kararsızım o konuda da. Minikcanınızla sağlıklı sıhhatlı uzunnnnn upuzunnn bir ömür diliyorum canımmm ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Leyla'yı doktorum koydu, annesine benzetmiş alır almaz annesinin adını koymuş zaten ameliyathaneye giderken demişti göbek adı benden diye :)
      valla inşallah gidecek 1-2 gündür kilo kaybı olmadı pek fazla :(
      çikolataları herhangi bir tatlıcıdan alabilirsiniz, öyle markalı bişi değil zaten her yerde aynı şey var.
      bizde öpüyoruuuuz :**

      Sil
  15. Maşallah cnm, sağlık ve mutlulukla büyüsün ;)
    Bu arada 2 bloğunu da takipteyim, bana da beklerim tatlım :)) Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim :))
      zaman bulduğumda mutlaka ziyaret edeceğim :**

      Sil
  16. bi çırpıda okudum valla :) gözlerim doldu hazelcim ya bu süreci neredeyse birlikte geçirdik serüveni tamamlaman ve yine yanında olmamız kendi adıma söylim olmam beni çok duygulandırdı inan idil leyla ile güzel bir ömür diliyorum size :)) bakalım bundan sonra nasıl meceralarınız olacak hayırlısı :)
    maşallah :***

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle olduğuna sevindim uzun yazılar pek sevilmiyor :)
      Evet dediğin gibi her aşamada beraberdik, bundan sonra da inşallah hep beraber güzel şeyler paylaşmaya devam edeceğiz :) sizlerden de güzel haberleri bekliyoruz artık :)

      Sil
  17. Hazel Hanımcığım,

    Yakın zamanda Allah nasip ederse bebek sahibi olmayı planlayan biri olarak, bloğunuzu ilk yazınızan bu yazınıza kadar okudum. Kafamda birçok şey şekillendi, o nedenle çok teşekkür ederim emeklerinize. Allah sağlıklı, huzurlu, vefalı, ailesine, devletine, milletine hayırlı bir evlat olmasını nasip etsin İdil bebeğin.Tebrik ederim sizi de eşinizi de. Allah bize de nasip etsin bu güzel duyguları. Bundan sonra da prensesin ve sizin güzel haberlerinizi takip edeceğim.

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba :) Öncelikle hoş geldiniz :)
      yazdıklarım bir kişinin bile işine yaradıysa çok mutlu olurum, elimden geldiğince kendi yaşadıklarımı paylaşıyorum, bende hamile kalmadan önce blogları forumları çok okudum bazen sorularıma cevap bulamadım, kafamın daha çok karıştığı oldu, inşallah kafanızı karıştırmadan sorularınıza cevap verebilmişimdir. Allah size de isteyen herkese de bebecikler nasip eder inşallah :)
      güzel yorum ve dilekleriniz için çok teşekkür ederim :)

      Sil
  18. Hayırlı uğurlu olsun, Allah sağlıklı uzn ömürler versin güzel meleğe

    YanıtlaSil
  19. Hazelcim mutluluğunuz daim olsun; sağlıklı, huzurlu bir ömrü olsun minik İdil Leyla'nın :)

    YanıtlaSil
  20. Tebrik ediyorum Hazel, çok duygulandım yazınıı okurken.Allah anneli, babalı, musmutlu büyütmeyi nasip etsin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :)
      Yazarken bende tekrar yaşadım o anları lahusalık halleri bende ki ağlarken buluyorum kendimi :)

      Sil
  21. hayırlı uğurlu olsun hazecim.. güle güle büyütün İdil Leyla bebeği, ismi gibi güzel bir ömrü olsun..
    doğum hikayesi okumak beni hep mutlu etmiştir.. senin de doğum hikayen, neşe huzur mutluluk dolu..
    minik meleğini ve seni öpüyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler :) güzel anılar olunca okuması da güzel oluyor Allah herkese güzel hikayeler biriktirmeyi nasip etsin

      Sil
  22. Hadi gecmis olsun...Allah anali babali büyütsün..Hayirli evlat olsun,yüzünüz hep gülsün...Dogum hikayeleri askerlik hikayeleri gibi ,hep anlatilir,hic unutulmaz :)

    Ikinizi de tebrik ediyorum...Sevgilerle Hazel

    YanıtlaSil
  23. Hazelcim ,

    Çok güzel bi anne olmuşsun .. Tebrik ederm canım bnm :*

    YanıtlaSil
  24. hayırlı uğurlu olsun, Allah sağlıklı uzun ömür versin yavrunuza da size de. sevgiler....

    YanıtlaSil
  25. ayy ağlayarak okudum inanki cok sükür atlattınız geriye sağlıkla buyutmesi kaldı ikinizide kocamannn öpüyorummmmm

    YanıtlaSil
  26. merhaba,

    yazını üzerinden çok zaman geçmiş ama bir kaç şey sormak istiyorum bende doğumumu hisar hospitalda düşünüyorum. Doktorunuzun adı neydi? hastaneden memnun muydunuz?Benim de özel sağlık sigortam var poliçem herşeyi kapsıyor. Ekstra çok masraf çıkarıldı söylendi siz böyle bir şey yaşadınız mı? Ben gizli takipçilerinizdeniz videolara geri dönmelisiniz. :) Şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, doktorum irem hanımdı. Doğum için %100 doğum teminatım vardı sıfır tl ödeyerek hastaneden çıktık. Öncesinde yine görüşmenizde fayda var. :) şimdiden hayırlı sağlıklı doğumlar dilerim.

      Sil

Sen de bir şeyler söylemek ister misin?