7.09.2015

Doğum Sonrası İşte İlk Günüm

Tatil dönüşü herkese kocaman merhabalar,

7 Eylül itibariyle işe başladım. Bu yazımı da size işten yazıyorum ve iyiki de işim varmış diyorum J Evet minikcanımı çoook özledim kokusu burnumda ama işe başlamak bana inanılmaz iyi geldi. Biraz çalışınca farklı düşünür müyüm bilmiyorum ama evden ve rutin emzirme saatlerinden birazcık ayrı kalmak iyi geldi.

Eve gidince minik İdil’i mi uzun uzun öpüp, koklayacağım, sarılacağım hatta bu gece onunla bile uyuyabilirim ama ben işimi de çok seviyorum J
Doğum Sonrası İşte İlk Günüm

İşte ilk günüm piyasaların durgun olması sebebi ile çok yoğun değildi. 3-4 tane iş ancak vardı. Zor olan kısım 2 saatte bir evde emziriyor gibi aşağı arşiv katına inip pompa yapmak oldu. Sağdığım sütleri buzdolabına koydum ve kayınpederim arabayla gelip sağdıklarımı aldı. Bu süre içinde İdil sabah verdiğim süt ve bir kez de mama içti.

İleriki günlerde daha çok rayına oturtacağım bu işi. Özel sektörde süt izni bebeğiniz 1 yaşına gelene kadar günde 1.5 saat. Ben bu izinlerimi birleştirerek Çarşamba günü kullanacağım. Yani Çarşamba günü işe gitmeyeceğim.

Çalışan bu izni istediği saatte, yada günde toplayabilir. Memurlar için durum farklı ilk 6 ay 3 saat, sonraki 6 ay 1.5 saat süt izinleri var. Çünkü onların ki bebek bizim ki kedi yavrusu !!

Neyse yapacak bir şey yok kanun bu şekilde….

İşe yanımda süt sağma makinam ve biberonu, 1 paket süt saklama kabı, 1 paket göğüs pedi, 1 paket lactamil, 1 paket 10 otlu çay getirdim. Su içmeyi eğlenceli hale getirmek içinde fuşya renk cam suluk aldım.

Daha çok su içebilirsem daha çok süt olacak ve minik İdil ara sıra mama yemek zorunda kalmayacak.

 Doğum sonrası işte ilk günüm böyle geçti...
Şimdi bana müsaade pompiş yapmam gerek J


17 yorum :

  1. Eskiden böyle süt sağma şeyleri filan yoktu, çalışan anneler kimbilir ne yapıyordu? :( Gerçi eskiden çalışan anne sayısı da azdı, şimdikiyle mukayese bile edilmezdi. Hele hele rahmetli annemin zamanında çok az kadın çalışma hayatına atılırdı. Allah yardımcın olsun canım, minik İdil'e öpücükler:) İdil ismini çok severim, bebeğinin ismini duyunca aklıma hep dünyaca ünlü piyanistimiz İdil Biret geliyor....ben şu yaşımda hala öğrenmek istiyorum madem ismi İdil bakarsın o da piyanist olur:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ablacım şimdiden müzik kulağı çok iyi inşallah dediğin gibi benzer çok isterim öyle olmasını :) gerçi bizim toplumda anlaşılmaz biliyorsun piyanistlere gıcığı olanlar var...
      Eskiden zormuş vallahi şimdi her şey çok kolay :)

      Sil
  2. Ohh hadi hayırlı olsun . Anne olmak da çalışan anne olmak da güzel . Bayıldım kedi yavrusu kısmına ne doğru demişsin ya :)
    Bende işe başladığımda yol arkadaşlarım süt sağma makinam süt saklama poşetlerim ve termosumdu . Annelik böyle işte emek emek emek... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öyle ama bizimki kedi yavrusu, onlar anne de biz neyiz haksızlık resmen :)
      anne olmak zor babalık ohh ne güzel kebap valla :))

      Sil
    2. Haksızlık bu ülkenin temelinde var maalesef....
      Yan gel yat baba ol bu işler böyle :D

      Sil
  3. Hayırlı güzel günlerin olsun, yeniden! Çook sevgiler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağ ol Ersin'cim seninde güzel geçmiştir umarım.

      Sil
  4. Canım hayırlı olsun yeni hayatına hoş geldin :)

    YanıtlaSil
  5. Ben bir ay daha uzattım iznimi, Ekim başı da sıra bende:)
    Hazel yalnız itiraf etmem lazım. Özel sektör ve devlet hakkındaki yorumunu koca bir kahkaha ile okumadım desem yalan olur. Çok çok haklısın.
    İdilkuşa bol süt olsun, yarasın inşallah:)
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oooh süper olmuş :) ama öyle tabiii bizimkiler bebek değil mi :))

      Sil
  6. Bende izin biter bitmez başlamıştım zor oluyo biraz ama size katılıyorum işe başlamak bana da iyi gelmişti minik kuşları özlemek de çok güzel :) bir kaç aya siz geldiğinizde gülücükler saçacak :) güzel günleriniz olsun muck :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen insan ayrılmakta zorlanıyor ama çalışan anneler için en iyisi iş :) şimdiden saçıyor zaten ablasıı çok şımarık :)

      Sil
  7. Hakikaten memurlara tanınan haklar özel sektördekilere neden tanınmaz ki? Ben de özel sektörde çalışıyordum istifa ettim. Ücretsiz izin dahi kullandırmıyorlar. Evet hakkımız var kağıt üzerinde ama kullanmak cesaret ister! Biraz zor olacak ama inanın değecek. Sevgiler...
    www.deneyimlianne.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen şimdi desem ki ben 6 ay da ücretsiz izin kullanıcam diye hemen kem küm :( kpss olayı olmasa devlet süper :)

      Sil
  8. ben de 7 eylül de izne ayrıldım ama izin diye bişey yaşamıyorum tabi sürekli bi uğraş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet insan dinlenicem diye izine ayrılıyor sözde :) ama hep iş güç

      Sil

Sen de bir şeyler söylemek ister misin?