26.11.2015

Bebeğimin Gelişimi / Ek Gıda ve Emekleme


Tüm arkadaşlarımın baş sağlığı dilekleri için teşekkür ederim. Bu yazımı kayınpederimin vefatından önce yazmıştım yayınlama bugüne kısmet oldu. Şimdiden keyifli okumalar dilerim.

Bebeğimin Gelişimi / Ek Gıda ve Emekleme
Selamlar Herkese,
Keyifler nasıl? Son zamanlarda bir çok blogger arkadaşım da bebişlerine kavuştu. Allah hepsine uzun ömür versin inşallah…

Alışabildiniz mi bakalım ufaklıklara sizin maceralarınız nasıl geçiyor. Yorgun ve uykusuz günler geldi çattı değil mi J

Bu yazıp çizmediğim günlerde İdil’imiz aşılarını oldu. Hatta 6. Ay aşılarına bu hafta gideceğiz toplamda 3 aşısı olacak. Daha önce de söylediğim gibi aşı takviminizi mutlaka kendiniz de takip edin.

Son gelişmelere gelelim.

İdil koca kız oldu, 6 ay nasıl geçti anlamadım …

Artık yavaş yavaş oturtmaya başlayacağım, şimdiye kadar hip popo üstü oturtmadım.
Yüz üstü durmayı hala sevmiyorum bu gidişle emeklemek zaman alacak gibi duruyor. Mak 2 dk yüz üstü duruyor yaramaz !!

Ellerini artık çok iyi kullanıyor. İstediği oyuncağı alıp oynuyor, tutuşu kavrayışı yerinde ama sanırım solak olacak çünkü sol el daha aktif.

Yakında diş çıkacak gibi de. Zavallım eli ağzında salyaları aka aka dolaşıyor J

Bu aralar sırt üstü yatarken sürekli kalkmaya çalışıyor, ara ara da kafasını sağa sola sallıyor bunu doktora sordum acaba dedim yıkarken kulağına su mu kaçtı diye, kontrolde muayene etti bişi yok kaşınıyordur dedi ama benim içim pek rahat değil…

Ek gıdaya geçen ay başladık zaten, artık sebze çorbası, püre, yoğurt, bebe bisküvisi, papatya çayı, meyve suyu içebiliyor. Püreleri özellikle çok ezmiyorum içinde büyüklü küçüklü parçalar bırakıyorum sevmiyor ağzından çıkarmaya çalışıyor ama yiyor sonuçta J

Canım kızım son zamanlarda işte bunları yapıyor ablaları …
Gelişimini merakla ve hevesle takip ediyorum.

Tecrübeli annelerden de şu yüz üstü durma konusunda yardım rica ediyorum J

19 yorum :

  1. Tekrar başın sağolsun canım ve Maşallah ....
    Berfin 3 gün sonra 14 aylık olacak. Bazı şeyler kolaylaşırken bazı şeyler zorlaşıyor. Kısaca hep bir denge oluyor.
    Hemen yüzüstü ile ilgili soruna cevap vereyim. Berfin de yüzüstü durmayı sevmezdi hatta hemen ağlardı. Uyurken gazını daha rahat çıkarsın diye döndürdüğümde bir dakika sonra kıvrana kıvrana uyanırdı :) Bazen arkadaşların yazdıklarını okurdum, bebekleri yüzüstü yatmayı daha çok seviyor diye. İnsan ister istemez acaba ???? diye düşünüyor. Hiç endişelenme Hazel dönmeye başladığı anda yada yuvarlanmaya başladığı anda yüzüstü duruşu artıyor. Hatta sırt üstü durmak istemiyorlar. Uyurken kendi kendine yüz üstü dönüp o şekilde yatıyor. Düşün ben yatırınca sevmeyip hemen dönen kızın favori pozisyonu oldu. Kısaca bu bebekleri anlamak imkansız aynı bizim gibi. Hepsi birbirinden farklı ve belli şeyleri yapmak için belli zamanları var. O zaman gelmeden ne yaparsan yap yapmazlar :)
    Kulak olayına gelince eskiler diş çıkartırken kulağa vurur derler. Bizde olmadı ama olan çok arkadaşın bebeği var. Muayene de bir şey çıkmadıysa endişelenme.
    Her ikinizi uzaktan kocaman öpüyorum. Sağlıcakla kalın....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bazen hiç emekleyecek galiba direk yürüyecek diyorum babası öle olmuş çünkü :) bende görmek istiyorum o küçük popoyla emeklediğini umarım dediğin gibi olur :)
      evet doktor da dedi kulağa vurur diye valla zor çıkacak gibi bizimkinin dişleri birde üstüne üstlük nezle oldu şimdi hiç hali kalmadı yavrucağın :(
      bizde sizi öpüyoruz sağlıkla kalın sizde :)

      Sil
  2. Alakasız konu da... dil'İn nezlesi ne durumda? Fayda gördün mü okaliptüsten?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ilk konuşmamızdan sonra aldım yağı işe yaradı nezlesi geçmişti. şimdi 2 gündür yeni bir nezleye daha tutulduk babası işten getirdi mikrobu :(( işin kötüsü bende de anjin oldu. iş yerinde arkadaşlar çocuklarından el-ayak-ağız hastalığı kapmış mikrop yuvası gibi umarım İdil'e bulaşmaz :((

      Sil
  3. ya o el-ayak-ağız hastalığı ne yazık ki Suriyelilerin gelişi ile artmış:( Tüm aşı politikamız baya bozulmuş durumdaymış. Doktoruna sor belki aşı takvimine bir ekleme yapar canım.
    Bizimkinin 9. aya bir aşı eklendi mesela... Aklında bulunsun:(
    Size de çok geçmiş olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet öyle diyorlar önüne gelen milyonlara insanı alırsan böyle olur... C.tesi zaten 6. ay aşılarımız var mutlaka sorucam

      Sil
  4. Tekrar Başın sağ olsun canım.
    Maşallah İdil'e buarada ne cabuk büyüyorlar. Daha dün gibiydi doğumu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen zaman su gibi akıp geçiyor :)

      Sil
  5. Tekrar başın sağ olsun canım, kayın babanın da yattığı yer cennet olsun...amin...
    İdil çok tatlı maaşallah, nazar değmesin...tecrübeli anne adayı olmadığımdan pek bir şey yazamayacağım sevgin yeter diyorum, içsezilerin de senin gibi güzel bir annesi, güzel bir babası güzel de anneannesi varken o sevginizle her şeyin üstesinden gelirsiniz....sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. amin ablacım..
      olsun, dediğin gibi sevgimizle büyüsün daha ne isterim :)

      Sil
  6. Başınız saolsun Allah sizlere uzun ömür versin prensesinizle birlikte ..Papatya çayı içebiliyor mu ?? Benim de 6.5 aylık oğlum var günlük mü içiriyorsunuz ? kaç ml verilebilir ? Ben ara ara ıhlamur veriyorum papatyayı bilmiyordum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, doktorumuz verdiği için içiriyorum zaten artık biz ne yersek yiyiyor :) dün zeytinyağlı kereviz bile yedi :)
      papatyayı çay olarak değilde bisküvisini ıslatmak için kullanıyorum şeker ilave etmediğim için tadı acı geliyor direk içmiyor :)

      Sil
  7. Merhaba blogunuzu takibe geldim blohuma da bekliyorum

    YanıtlaSil
  8. Hazel bloğumdan uzun süre ayrı kaldığımı kızının 6 aylık olduğunu görünce anladım. Laf aramızda en son hamileydin. Güle güle büyüt bebeğini. Maşallah çok tatlı bir kızın var. Bu arada kayınpederini kaybetmişsin. Başın sağ olsun. Sevgilerimle canım benim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) olsun önemli olan artık dönmüş olmanız
      çok teşekkür ederiz. Alışmak çok zor ...

      Sil
  9. Ah güzel prensesten ne güzel haberler varmış, maşallah ♥♥♥ Bizim Can oğlan da yüzüstü durmak konusunda çok sıkıntılı, iki dakikaya basıyor çığlığı... Biz çözümü beyfendiyi yüzüstü yatırıp, karşısına da en sevdiği oyuncağını koymakta bulduk, bir kaç dakika fazladan durabiliyor. Hani diyeyim beş dakika :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öylede deniyorum ama işte max 1 dk :)) Doktora söyledim hiç zorlama dedi, emekleme ve yürüme içgüdüsel olduğu için senin yaptıkların işe yaramaz dedi :) bende rahatladım artık kızın keyfini bekleyeceğiz :)

      Sil
  10. İdil'e maşallah, kolay büyüdüklerini duyuyorum da çok şaşırtıcı değil mi yahu? Darısı başımıza, daha haftalar geçecek o gelecek üstüne emekleyecek, asır varmış gibi hissediyorum bazen^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inşallah Allah sağlıklı sıhhatli gelmesini nasip etsin :)

      Sil

Sen de bir şeyler söylemek ister misin?