8.12.2014

Yeni Folik Asitim: Decavit Pronatal Film Tablet

Güzel bir haftadan merhaba,

Geçen hafta gittiğimiz kontrolde Allah’a şükür her şey yolunda çıktı. Ultrason sonuçları o gün belli olmuştu, Cuma günü de kan testlerini aldık. Düşük risk grubunda, olasılıklar çok düşük yani bir sıkıntı yok.

Minikcanın genel kontrolü de güzel.

Doktorum folik asitimi değiştirdi. Daha önceden Solgar’ın  (Folacin) Folic Acidini kullanıyordum. Şimdi Decavit Pronatal Film tablete geçiş yaptım.

Bu hem vitamin hemde mineral içeriyor. Hamileler için özel üretilmiş. Kadınlarda gebeliğe hazırlık, gebelik ve emzirme dönemlerindeki vitamin ve mineral ihtiyacının karşılanması amacıyla kullanılıyor.

 
Decavit Pronatal Film tablet-cekirdekaileninmaceralari.

İlaç yutma özellikle büyük tablet yutma konusunda çok kötüyüm. İlaçda kırılma izi de yok. Ağrı kesici yada antibiyotik  olmadığı için kırıp içilir diye düşündüm. Ve çok cahilce bir hareket yaptım, kırdım hatta kırmakla kalmadım ezerek içtim.

İçim rahat etmedi ilaç firmasına mail attım. Hemen geri dönüş yaptılar ve verdiğim numaradan ilgili doktor beni aradı. Ve kesinlikle kırmadan içmem gerektiği nedenlerini vs anlatı. Şimdi zar zor boğulma korkusuyla her sabah kahvaltıdan sonra içiyorum. 


Decavit Pronatal Film Tablet İlaç İçeriği

 

Vitamin olarak:

A vitamini (retinol) 4000

IU

B1 vitamini (tiamin) 1.6 mg

B2 vitamini (riboflavin) 1.8 mg

B6 vitamini (piridoksin) 2.6 mg

B12 vitamini

(siyanokobalamin) 4 mcg

C vitamini (askorbik asit) 100 mg

D2 vitamini

(ergokalsiferol) 500 IU

E vitamini (alfa tokoferil

asetat) 15 mg

d-Biotin (H vitamini) 0.2 mg

Kalsiyum D-pantotenat 10 mg

Folik asit 0.8 mg

Nikotinamid 19 mg

 

Mineral olarak

Kalsiyum 125 mg

Demir 60 mg

Magnezyum 100 mg

Fosfor 125 mg

Oligo element olarak :

Bakır 1 mg

Mangan 1 mg

Çinko 7.5 mg

 

Boyar madde olarak

Titanyum dioksit ve sarı demir oksit

 

Hekim tarafından başka şekilde önerilmedikçe genel olarak sabah kahvaltıları ile birlikte günde bir kez bir film tablet alınması yeterlidir. Sabah kusmaları ve bulantıları olan gebelerde öğle veya akşam yemeği ile birlikte alınması önerilir.


Siz siz olun ilaçları kafanıza göre kullanmayın.
Mutlu haftalar olsun.
Hazel

31 yorum :

  1. Bana doktorum artı Folio vermişti :)
    Belki yaşla alaklalı bir durum. Biz bol bol vitaminlendik :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yarasın vitaminler bebişlere :)) belki dediğin gibidir şu anda bana ek başka bir ilaç vermedi çünkü.

      Sil
  2. Şu resmini paylaştığın kitabı, 2. si, 3.sünden o kadar çok faydalandım ki. Oğlum koccaman olana kadar hep elimin altındaydılar sırasıyla. Başucu kitapları taze anneler için. Umarım sağlıcakla kavuşursun bebişine. Takipteyim, sevgilerimle... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba hoşgeldin :)
      Gerçekten çok yararlı bilgiler var, a dan z'ye bilgi içeriyor umarım benim içinde faydalı olacak ):

      Sil
  3. Yarasın Hazel'im. :) bak sana minik bir tüyo vereceğim, bana da kızkardeşim, ona da doktor söylemiş..:)))kulaktan kulağa gibi olacak:)

    Ben fi tarihinde Aspirin yutarken boğazıma kaçıp, çok kötü olduğumdan beri her tür hap, kapsül yutarken paniğe kapılan biriydim. Hala da öyleyim. Aspirini suda eritip içerdim o yüzden. Hala da öyle yapıyorum.

    Doktor kardeşime demiş ki, "hap yutmadan ÖNCE bir yudum su için
    hemen ardından (beklemeden) hapı yutun, yine suyla, ilk yudum suyu içtik ya, işte o sırada yutak mı soluk borusu mu ne birkaç saniye açık kalırmış, dolayısıyla boğazına takılmazmış. Ben böyle yapıyorum gerçekten faydasını gördüm. Daima suyla yutuyorum yine de...

    kolay gelsin:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayyy yarın böyle deneyeyim yoksa her sabah boğulcam korkusuyla uyanıyorum ;)

      Sil
    2. Kolay gelsin devic pronatal ac karinla içtim üstüne yoğurt yedim bisey olurmu korkuyorum

      Sil
  4. Blogunuzu yeni keşfettim ve testlerinizin olumlu çıkmasına çok sevindim :) Hamileliğinizi sağlıkla, huzurla, neşeyle geçirmenizi ve kolay bir doğumla bebeğinizi kucaklamanızı dilerim. Selamlar, mutlu haftalar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba hoşgeldiniz :)
      Güzel temennileriniz için çok teşekkür ederim :)

      Sil
  5. ne güzel genç anne;)
    bende içemem kocaman hapları
    iççeksemde yanımda kim varsa elini sıkıca tutar öyle yutarım;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. geçen gün ağladım içemiyorum beeen bunu diye... sonra başladım araştırmaya sonra ne buldum !!! bir yol :))
      ilaç içerken başına çorba içer gibi öne eğersen inanılmaz kolay içiliyor sevincimden ağladım resmen :)) sende dene inşallah yapabilirsin :)

      Sil
  6. Merhaba bende yeni başladım bu hapı kullanmaya, daha doğrusu kullanamamaya. Normalde de hap içebilen biri değilim malesef hele böyle büyük hapları asla içemiyorum.Eşim ortadan kırarak içiriyor o bile takılıyor boğazıma kusuyorum.Dün hapı dörde bölerek içirdi anca öyle içebildim.Ama bu şekilde içim hiç rahat değildi ve şuan yazınızı okuyunca endişemde haklı olduğumu anladım.Ama ne yapacağımı bilmiyorum. Mümkün değil içemem ben bu hapı bütün :( İkizlerime hamileyim bide içmem lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle tebrik ederim !! ikiz bebek ikiz mutluluk olsun sizin için.
      hapı kesinlikle bölmeyin, kırmayın yada ezmeyin. mutlaka bütün olarak içilmeli. ağzınızda kayganlaşan yutumu kolay bir meyve örneğin kabuklu domates yada mandalina gibi bir besinle yutmaya çalışın. mutlaka için ama bu hapı çok faydalı

      Sil
  7. Merhaba bende yeni başladım bu hapı kullanmaya, daha doğrusu kullanamamaya. Normalde de hap içebilen biri değilim malesef hele böyle büyük hapları asla içemiyorum.Eşim ortadan kırarak içiriyor o bile takılıyor boğazıma kusuyorum.Dün hapı dörde bölerek içirdi anca öyle içebildim.Ama bu şekilde içim hiç rahat değildi ve şuan yazınızı okuyunca endişemde haklı olduğumu anladım.Ama ne yapacağımı bilmiyorum. Mümkün değil içemem ben bu hapı bütün :( İkizlerime hamileyim bide içmem lazım

    YanıtlaSil
  8. Ya lutfen bana yardimci olun ne yapicam bilmiyrum tam 1bucuk aylik hamileyim dontor bi kac tane hapla beraber decavit die.bi hapta verdi ama ne yazikki bekarligimdan berii hic ama hic haplarla aram yok agzima atarim suyu icer icmez hopp die istifra ederim bu hep boyle helede simdi hamileyim midem alt ust daha guzel oldum valla agzima almadan yemin ederim istifra ediyorum atamiyor ne yapabilirim bana fikir werebilirmisniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, öncelikle içemiyorum vs diye içmemezlik yapmayın, kırıp bölüp vs içmeye de çalışmayın :(( yapıcağınız tek şey kaygan bir meyve ile yutmaya çalışmak. Örneğin kabuklu domatesi yer gibi çiğneyin sonra yutmaya yakın hapı atın ağzınıza be yutun inanın işe yarıyor ☺️

      Sil
  9. Verdiginiz oneriyi denicem cok tesekkut ederim isalah ise yaricagini umit ediyorum tekrar tesekkur ederim

    YanıtlaSil
  10. Bu hap elevit le eşdeğer mi acaba,elevit de cok buyuk ve ben de eziyorum,suyla iciyorum.ezince de tadi cok kotu oluyor ama ben bunu bütün hayatta yutamam.ya bole icecegim ya da icmem.butun mumkun degil.icebilenleri tebrik ediyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ortasında kırılma işareti olmayan hiç bir ilacı lütfen kırarak ezerek içmeyin. kana çok hızlı karıştığından kalp krizi bile geçirebilirsiniz. lütfen bütün olarak yutmaya çalışın :(
      ben eşdeğer diye biliyorum elevati çoğu doktor da bunu yazıyor.

      Sil
  11. Merhaba. 7 haftalik hamileyim ve doktorum decavit kullanmami istedi,aile hekimime gittigimde ise folbiol isimli bu hapi decavit vitanminle beraber kullanmami istedi bi yardimci olurmusunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, öncelikle sağlıklı doğumlar dilerim. İlaç tavsiyesi yapamam ancak hangi doktora daha çok güveniyorsanız onun dediğini yapın. Folbiol'u duymadım kullanmadımda, decavit oldukça fayda gösterdi bana.

      Sil
    2. bende ilk 1.5 ay folbiol kullandim sonra doktorum decavit önerdi folbiol gerek yok dedi içeriğinde folik asit var zaten

      Sil
  12. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  13. Merhaba bi sorum olcak ben7 aylık hamileyim 7 ay boyunca aynı hapları kullanıyorum değişmesi gerekmiyormu

    YanıtlaSil
  14. Merhaba bi sorum olcak ben7 aylık hamileyim 7 ay boyunca aynı hapları kullanıyorum değişmesi gerekmiyormu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, benim doktorum değiştirmişti, doktorunuza danışmanız daha doğru olur. Hayırlı doğumlar dilerim ;)

      Sil
  15. titanyım dioksit ne kadar zararlı olduğunu biliyor musunuz peki? bence açıp okuyun, birdaha bu ilacı asla içmezsiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açıkçası içerikteki her maddeyi kontrol etmedim, ama uyarınız için teşekkürler yeni kullanıcak olanlara bilgi olmuş oldu.

      Sil
  16. Merhaba,bende bu ilacı kullanıyorum ve huzursuz oldum biraz araştırınca gerçekten zararlı bir madde olduğunu gördüm. Peki doktorlar neden veriyor ve ne yapıcaz vitamin kullanmayacak mıyız?

    YanıtlaSil
  17. Merhabalar 13+4günlüğüm 4 gün önce doktorum decavit verdi ben küçüklüğümden itibaren mümkünü yok hap içemiyorum sadece son 3 yıldır minik hapları içiyorum onada zor alıştım 4 gündür alamıyorum o yüzden yani içmezsek ne olurki eskiden annelerimiz vitamin mi kullanıyormuş sanki ben o şekil daha kötü olurum çünkü kendimi biliyorum

    YanıtlaSil
  18. Hamilelikte bebege kilo aldırırmı bu Decavit Pronatal

    YanıtlaSil

Sen de bir şeyler söylemek ister misin?