13.04.2015

31. Hafta Gebelik Güncelleme-2

31. Haftanın içinden merhaba canlar J

Sabah doktor teyzemize gittik, kontrolümüzü olduk çok şükür her şey yerli yerinde. Minikcanım her zamanki gibi nazlandı ve saklandı. Sadece el parmaklarını gösterdi J yüzünü ne yaptıysak saklamayı başardı (zaten son aylar hem büyüdüğü hemde doğum kanalına girdiği için görülemiyor).

Neyse ki minik kalbinin atışını duyduk o da bize yetti… Bu haftada doktorumuz ilaçlarımıza devam ediyoruz dedi, kullandığım ilaçları şu yazımda ve şu yazımdan görebilirsiniz.
31. Hafta Gebelik Güncelleme-2

Proteini artıracağız dedi, yani daha çok et, balık yenecek. Kilom için gayet iyi dedi, annemle gittik doktora bacakları biraz fazla kilo aldı doktor hanımcım dedi hep beraber biraz güldük eğlendik ama yok yook gayet iyi kilosu dedi JSonra odaları görmek için yukarı kata çıktık. Kapı süsümüz için son ölçüyü aldık, birkaç oda gezdik.


Bundan sonra 2 hafta da bir buluşmaya karar verdik J ve muayenemiz sona erdi…

Cumartesi günü odamızı temizledik eşyalarımızı şimdilik yerleştirdik, ama 1 ay sonra yıkayıp son kez hazırlığımızı yapacağız. Hastane çantamı da bu akşamdan hazırlayıp bir köşeye koyacağız ama içindekileri yine Mayıs’ın son haftasına doğru yıkayacağım. Doğum tarihimiz Allah’ın izniyle 1-3 Haziran gibi olacak. Tabi ki tüm bunlar için minikcanın erken gelip planlarımızı bozması gerekiyor J

Hastane Çantamda Neler Var? Bir sonraki yazımda bol fotolu olarak paylaşıyor olacağım. Bu liste kişiden kişiye değişiyor tabi fikir vermek adına bende göstermiş olayım istedim.

Bu arada hastane çıkışı bebek ne giyecek derken kendimi unuttum asıl ben ne giyeceğim. Kilom ne alemde olacak, gelirken ne giydiysem çıkarken de mi onu giyeceğim, elbise mi alsam, spor bir şeyler mi giysem annemle 3 gündür bunu düşünüyoruz !! biraz süslüyüz de JJ

Siz ne giydiniz hanımlar hastane çıkışında terlik mi alsam, babet mi aklımızda deli sorular var, önerilerinizi bekliyoruz J

Öpüldünüz :**

13 yorum :

  1. soruların hiçbirine yanıt veremeyeceğim çünkü :) ben de bilmiyorum ufaklığın iyi olmasına sevindim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım yaa :* olsun sana da ileride lazım olacak :)

      Sil
  2. taytlı pijama takımlarından almıştım ben hastane çıkışında giymek için. tam pijama gibi değil ev kıyafeti tarzında. onların bel lastiği de ayarlamalı oluyor. rahat etmiştim :)
    hastaneden eve geldiğimde tam 7 kg vermiştim. genelde herkes aynı şeyi söylüyor. aşağı yukarı 7kg gidiyor. asıl bu haftalardan sonra kilo alımı başlıyor aman dikkat :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. annem dün çarşıdan tam dediğin gibi pijama takımı almış yanında ayar yeri var yumuşacık :)) kalbiniz birmiş demekki :))
      süt olsun onu ye bunu ye derken kilocuklar geliyor tabi demi :)

      Sil
  3. tayt tunik ayagımdada mart oldugu icin kısa botlarım vardı ve cıkarken ayagıma olmadılar şok oldum meger narkoz serumlar falan erken su topluyormus vucut yanına terlik almakta fayda var canım :) iyice az kaldı kavusma anına :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hadi canıııııım :)) yine mi su toplama doğumdan sonra da kurtulunmuyor mu hayy Allahııım :))
      o zaman ben babet koyacaktım bir tane de terlik / sandalet bişi alayım bak şimdi bir de bu çıktı hafta sonu çarşı pazar gezmece var bana :))

      Sil
    2. sen bi yanına çekçekli bavul al ne lazım olacagı belli olmuyor :))) herkesin farklı sanırım ben hastaneden cıkarken sadece 4 kg vermiştim ama serumlar ciddi şişlik yaptı bende sonra 1 aydada bütün kg lalarım gitti :) havalar guzel olur nasılsa sen sandalet gibi bisey alabilirsin yanına ;)

      Sil
  4. Ayy çok heyecanlı, çok güzel, maşallah maşallah...
    Biz daha yeni yeni bebişe çalışmaya başladık, bana sıra ne zaman gelir bilmiyorum :))
    Ama düşününce ne kadar çok ayrıntı var yaa...Hastane çantası yazını merakla bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hayırlısı olsun geç olsun güç olmasın :))
      sen birde annemi gör aklına ne eksiklikler geliyor cinnet geçirtir insana :))

      Sil
  5. nefisss hersey yolunda gıtsın hep ınsallah..cok az kaldı gercek keyıflı ve zor hayat :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inşallah canım :)) evet onların mis kokusu için değer.

      Sil
  6. Benim doğuma daha var,yazıların bana yol gösteriyor. Hastane çantası yazını bende merakla bekliyorum.. Allah yardımcın olsun , bebeğine sağlıkla kavuşursun inşallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle düşünmenize çok sevindim :) yazılar birer birer geliyor öpüyorum :***

      Sil

Sen de bir şeyler söylemek ister misin?